AMERIČKI STRUČNJACI: Rusija ima oružje “SUDNJEG DANA”

superoluja

Foto: Pixabay.com

Razvoj oružja “Sudnji dan” u Rusiji je realan, a pojava novih modela raketa – pitanje je bliske budućnosti – uveraveni su američki stručnjaci.

Ruska federacija ne blefira, govoreći o ruskom naprednom oružju, kao i o njenim sposobnostima. Američki stručnjaci u časopisu Nacionalni interes nazvali su najnovije ruske događaje kao oružje “Sudnjeg dana”.

Vojni ekspert Pavel Podvig u intervjuu za časopis istakao je da je i ranije bilo poznato o većini ruskih dostignuća, ali ipak neki od njih su postali prava senzacija.

“Prvo sam čuo za krstareće rakete sa nuklearnom bojnom glavom i kompleksom “Kinžal”. Očigledno je sve što je pokazao predsednik Vladimir Putin testirano tako da se sve može upotrebiti”, rekao je stručnjak.

I Majkl Kofman, istraživač u Centru za vojno morsku analizu, smatra da su veoma realni svi programa razvoja Rusije, a “u bliskoj budućnosti, svi može biti izvodljivo.”

Prema rečima Podviga, ruska dostignuća neće dovesti do generalnog povećanja broja raketa u svetu, ali “ovi sistemi definitivno će komplikovati situaciju”.

Vladimir Putin je u svojoj poruci Saveznoj skupštini 1. marta govorio o novim vrstama oružja razvijenih u Rusiji. On je izvestio o razvoju hipersoničnih oružja – “Avangard” sistema, raketni kompleks “Sarmat” krstarećih raketa sa nuklearnim punjenje “Burevestnik”, raketni kompleks “Kinžal” i laserskih oružja.

Ramuš Haradinaj: Moraćemo da Vojsku Kosova formiramo bez Srba

Ranije je šef američke Strateške komande, Džon Hajten rekao da Sjedinjene Države trenutno ne poseduje zaštitu od hipersoničnih oružja u Rusiji i ne može ništa da im suprotstavi.

(Skandalozno.rs/Intermagazin.rs/Izvor: news.rambler.ru)

Budite prvi sa komentarom na članku "AMERIČKI STRUČNJACI: Rusija ima oružje “SUDNJEG DANA”"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.