AMERIKA U ŠOKU: Tramp otkriva tajne o ubistvu Džona Kenedija

TRAMP

Foto: AP

VAŠINGTON – Da li će američki predsednik Donald Tramp omogućiti javnosti da ima uvid u nekoliko hiljada tajnih vladinih dosijea koji se odnose na ubistvo predsednika Džona F. Kenedija (JFK) 1963. godine – pitanje je na koje se neće još dugo čekati odgovor.

Odgovor će da usledi već za nekoliko meseci, a možda i nekoliko nedelja, piše portal “Politiko”.Prema roku koji je uspostavljen zakonom, Tramp ima još nekoliko meseci da razmisli da li će blokirati ili ne obelodanjivanje 3.600 dosijea vezanih za ubistvo Kenedija – događaja koji je kao nijedan drugi u modernoj američkoj istoriji pokrenuo lavinu teroja zavere.

[adsenseyu5]

Ta dokumenta se nalaze zapečaćena u Nacionalnom arhivu.Ono što se zna o “JFK dokumentima” većinom dolazi od CIA i FBI, a neki bi možda mogli da rasvetle da li su te agencije napravile propuste i da li je bilo zavere oko Kenedijevog ubistva.

Intervju

foto: Reuters

Neimenovani zvaničnik Bele kuće je prošle nedelje rekao za “Politiko” da je Trampova administracija upoznata sa tim zakonom i da sarađuju sa Nacionalnim arhivom da bi se “omogući nesmetan proces u iščekivanju roka u oktobru”.

[adsenseyu1]

Prema zakonu iz 1992. godine, dokumenta o Kenedijevoj smrti moraju u potpunosti postati javna 26. oktobra ove godine, tačno na 25-godišnjicu donošenja tog zakona.Tramp, međutim, može da odluči i da ne bude tako. “Politiko” navodi da o ovom pitanju odluku donosi isključivo i samo predsednik SAD.

(Skandalozno.rs, Izvor: Kurir.rs)

[adsenseyu2]

Budite prvi sa komentarom na članku "AMERIKA U ŠOKU: Tramp otkriva tajne o ubistvu Džona Kenedija"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.