Amerika zabrinuta zbog potencijala Severne i Crnomorske flote Rusije

Zaoštravanje

foto: printscreen YouTube

NATO je zabrinut zbog rastućeg potencijala Severne i Crnomorske flote Rusije, saopštio je za Sputnjik vojno-politički izvor u Briselu.

„NATO, a pre svega Sjedinjene Američke Države, zabrinuti su zbog potencijala Severne i Crnomorske flote Rusije. Severna flota obezbeđuje Rusiji pristup severnom delu Atlantskog regiona, a Crnomorska — Sredozemlju“, istakao je izvor.

Ranije je saopšteno da su ruski podmorničari počeli mnogo češće da izlaze na mora i okeane za borbene dužnosti i različite vojne vežbe: 2017. godine ukupni nivo vremena provedenog na morskom pohodu posade se, u poređenju sa 2015-2016. godinom, više nego udvostručio. 2018. godine podmornica ruske mornarice učestvovaće u 500 pomorskih vojnih vežbi.

Kompleks industrijske odbrane Rusije stvara okeanski višenamenski sistem koji obuhvata nuklearne podmornice opremljene samohodnim aparatima sa nuklearnim reaktorima, koji mogu na dubini većoj od kilometra ogromnom brzinom skriveno da se kreću do cilja, prelazeći interkontinentalne udaljenosti.

Američki sud presudio: Iran treba da plati šest milijardi dolara za 11. septembar!

Glavni pravci u okviru opremanja podvodnih snaga ruske mornarice su izgradnja podmornica četvrte generacije i projektovanje podmornica pete atomske generacije.

(Skandalozno.rs/Izvor: rs.sputniknews.com)

Budite prvi sa komentarom na članku "Amerika zabrinuta zbog potencijala Severne i Crnomorske flote Rusije"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.