AMERIKANCI IDU NE MESEC: NIJEDNO LJUDSKO BIĆE nije bilo od 1972. ali Tramp hoće to da promeni

vasiona

foto: pixabay.com

Potpredsednik SAD Majk Pens rekao je danas da je zvanična politika SAD da se vrate američki astronauti na Mesec u roku od pet godina i da će žena biti sledeća koja će dotaći mesečevo tlo.

On je rekao da je po naređenju predsednika SAD Donalda Trampa vraćanje Amerikanaca na Mesec za pet godina sada zvanična politika SAD.

“Prva žena i sledeći muškarac na Mesecu biće američki astronauti, koji će tamo stići američkim raketama sa američkog tla”, rekao je Majk Pens u govoru u Hantsvilu u južnoj državi Alabami gde se godinama proizvodi deo američkih raketa.

Do sada je povratak na Mesec bio predviđen 2028. godine ali je vlada predsednika Donalda Trampa izrazila nezadovoljstvo zbog kašnjenja i premašivanja budžeta američke svemirske agencije Nasa za gradnju sledeće velike rakete SLS, čiji prvi let je nedavno odložen za 2021. godinu.

Pens je otvoreno kritikovao Nasu u govoru pominjući “birokratsku inerciju” i zalažući se za “novo stanje duha”. On je zapretio da će se privatnim firmama poveriti ostvarivanje budućih misija ako Nasa nije spremna na vreme.

“Ako su privatne rakete jedini način da se vrate američki astronauti na Mesec za pet godina onda neka budu privatne rakete”, rekao je potpredsednik SAD.

Kako je ambasador Skot naglo “popravio” odnos prema Beogradu

Šef Nase Džim Bridenstajn je nedavno rekao da će sigurno žena biti sledeća osoba koja će hodati Mesecom, gde ni jedno ljudsko biće nije bilo od 1972.

(Skandalozno.rs/izvor: Beta)

Budite prvi sa komentarom na članku "AMERIKANCI IDU NE MESEC: NIJEDNO LJUDSKO BIĆE nije bilo od 1972. ali Tramp hoće to da promeni"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.