Arno Gujon: Pobesneli su, nazivaju me francuskim Miloševićem, fašistom i ruskim špijunom

Kosovo

Arno Gujon – foto: Tanjug/Zoran Žestić

Osnivač humanitarne organizacije “Solidarnost za Kosovo” Arno Gujon oglasio se o pretnjama nakon reportaže o životu Srba na KiM u francuskom listu “Figaro“.

Proalbanski francuski novinari su pobesneli nakon članka o Kosovu “Figarou”“, napisao je Gujon na Tviteru.

On je naveo da su se posle teksta na meti našli on i Žan Kristof Bison, zamenik glavnog urednika Figaroa, koji je pisao reportažu na deset strana pod naslovom “Srpski duh otpora“.

“Posledice: Kristof Bison je dobio pretnje smrću dok mene razvlače po internetu nazivajući me francuskim Miloševićem, fašistom i ruskim špijunom. Nije lako biti na strani istine. Ali nećemo odustati”, dodao je Gujon na svom nalogu na Tviteru.

Reportaža o životu Srba na KiM objavljena u francuskom listu “Figaro” istinski govori o humanitarnoj situaciji u srpskim enklavama na KiM, izjavio je ranije Gujon.

On je dodao da zasluge za reportažu idu trojici hrabrih novinara francuskog magazina, ocenjujući da nije lako na Zapadu, u Francuskoj, biti objektivan kada su u pitanju ispolitizovane teme.

Oni su napravili fenomenalnu repotažu koja istinski govori o humanitarnoj situaciji u enklavama na Kosovu i Metohiji“, ocenio je Gujon.

Istakao je da je “Figaro” najčitaniji i najprodavaniji časopis u Francuskoj i da će svaki čitalac imati priliku da se upozna sa onim što se dešava na KiM već 20 godina.

“Saznaće da je srušeno 150 crkava i manastira, saznaće kako žive danas, 2019. godine, Srbi u selu Novake kod Prizrena, kako žive monasi u Visokim Dečanima, zašto su i dalje vojnici Kfora oko manastira Visoki Dečani i zašto moraju da čuvaju taj dragulj srpske istorije”, naveo je Gujon.

(Skandalozno.rs, Izvor: b92.net)

2 komentara na "Arno Gujon: Pobesneli su, nazivaju me francuskim Miloševićem, fašistom i ruskim špijunom"

  1. Nek vas zdravlje i sreća prati

  2. Mica SICOVIC MILOS SICA | 18. juna 2019. u 16:47 | Odgovori

    GOSPODIN ARNO GUJON VECI JE SRBIN OD SVIH ZAJEDNO STO SETAJU SEST MESECI. ON JE SRPSKI PATRIOTA KAO STRANAC A SAD SRBIN BROJ JEDAN, OSTACE U ISTORIJI

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.