BEZ IKAKVIH DOKAZA: Hrvatska osudila penzionisanog generala JNA na devet godina zatvora!

vojska

Foto: printscreen/youtube

Penzionisani general JNA Borislav Đukić (70) bez ikakvih dokaza je osuđen u petak na devet godina zatvora pred Županijskim sudom u Splitu zbog navodnog miniranja brane Peruća u vreme rata u Hrvatskoj 1993. godine.

Đukić, koji je utamničen već tri i po godine, ovom presudom osuđen je i da Hrvatskoj plati čak 17 miliona evra za “materijalnu štetu koju je prouzrokovao”. NJegova supruga Radmila naglašava da je Borislav osuđen bez ikakvih dokaza, te da je suđenje u Splitu jedna velika farsa.

– Borislav je po Interpolovoj poternici uhapšen na tivatskom aerodromu u julu 2015, kada smo se vraćali sa letovanja u Herceg Novom. Iako su njegovo izručenje tražile i Srbija i Hrvatska, ministar pravde Crne Gore je odlučio da on ipak bude izručen Hrvatskoj. Tada je počeo naš pakao! Iako su postojali više nego očigledni dokazi da moj suprug nije uradio to što mu se stavlja na teret, sud u Splitu osudio ga je na devet godina zatvora uz obavezu da Hrvatskoj plati 17 miliona evra. To je nečuveno i nezabeleženo u dosadašnjoj sudskoj praksi – ogorčeno priča Radmila Đukić.

Advokat Radivoj Nikolić iz tima za odbranu generala Đukića objašnjava da se optužnica bazirala na navodno snimljenom razgovoru u kojem general Ratko Mladić izdaje naređenje pokojnom generalu Miletu Novakoviću da svojim podređenim, među kojima je bio i general Đukić, naredi dizanje u vazduh brane Peruća.

– Iako je veštačenjem nedvosmisleno utvrđeno da je taj razgovor lažan i da nema ni govora da glas koji se čuje na snimku pripada generalu Novakoviću, Županijski sud u Splitu je to potpuno prenebregao.

Aleksandar Vučić: Albanci su spremni da plate svaku cenu, a mi…?

-Uz to, general Đukić je od 1. januara 1992. do 14. aprila 1993. bio neraspoređen i nije mogao da učestvuje u događajima koji mu se stavljaju na teret. Ceo slučaj se može smatrati montiranim sa unapred određenim ishodom – ističe Nikolić.

(Skandalozno.rs/Izvor: Informer)

Budite prvi sa komentarom na članku "BEZ IKAKVIH DOKAZA: Hrvatska osudila penzionisanog generala JNA na devet godina zatvora!"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.