Bivša Trampova saradnica tvrdi: “Pojeo je poverljiv dokument”

Intervju

Donald Tramp – foto: Tanjug/AP

Američki predsednik Donald Tramp kritikovao je na Tviteru svoju bivšu savetnicu Omarosu Manigo Njumen, koja izdaje knjigu u kojoj Trampa predstavlja u negativnom svetlu.

Tramp je autorku knjige nazvao “šašavom” i kaže da je šef Kabineta Bele kuće nju nazvao “gubitnicom”.

“Rekao sam mu da pokuša da nađe način da radi sa njom, ako postoji ikakva mogućnost, jer je rekla sjajne stvari o meni – sve dok nije otpuštena”, napisao je Tramp na Tviteru.

Omarosa Manigo Njumen tvrdi da je videla Trampa kako jede papir nakon sastanka sa advokatom Majklom Koenom. Ona u svojoj novoj knjizi tvrdi da je Tramp pojeo jedan od poverljivih dokumenata, prenosi Njuzvik.

“Videla sam ga da je stavio papir u usta. S obzirom na to da je Tramp bakteriofob, bila sam šokirana kada sam videla da žvaće i guta papir. Mora da je u pitanju bilo nešto veoma, veoma poverljivo”, navodi Manigova u svojoj knjizi “Van kontrole” (engl. “Unhinged“), koja će biti u prodaji od 14. avgusta.

Pored toga, ona u svojoj novoj knjizi tvrdi da postoje snimci na kojima se američki predsednik Donald Tramp izražava rasistički, kao i da se na brojnim događajima, bez svoje supruge, ponašao kao “pušten sa lanca”.

Kako navodi AP, ovo je samo deo optužbi upućenih američkom predsedniku koje će se pojaviti u knjizi.

“Nisam želela da verujem. Odbacivala sam tuđe priče o njemu (Trampu) zato što ga nisu poznavali kao ja. Ja sam morala da sopstvenim očima posvedočim rasizmu i kada sam to čula, mnogo puta, više nisam mogla da demantujem”, piše bivša Trampova savetnica u svojoj knjizi.

Ona, bez dokaza, tvrdi da postoje snimci predsednika Trampa kako u više navrata izgovara reč “crnčuga” tokom snimanja rijaliti programa “Šegrt” (engl. “The Apprentice“), navodi AP.

Takođe iznela je tvrdnje da je predsednik pokušao da “kupi njenu tišinu” time što joj je ponudio poziciju u izbornom štabu 2020. godine sa platom od 15.000 dolara mesečno.

Ona, međutim, navodi da bi morala da potpiše sporazum o ćutanju, što nije želela.

Manigova tvrdi i da je nakon što je odbila poziciju, dobila niz pretećih pisama u kojima je upozoravaju da o Trampu mora da ćuti.

(Skandalozno.rs, Izvor: Tanjug)

Budite prvi sa komentarom na članku "Bivša Trampova saradnica tvrdi: “Pojeo je poverljiv dokument”"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.