Borba protiv zagađenja: Uvedena potpuna ZABRANA za vozila proizvedena pre 2000. godine!

Zabrana

foto: pixabay

Gradske vlasti Pariza su u sklopu borbe protiv zagađenja zabranile vožnju automobilima registrovanim pre 2000. godine.

Prema novoj regulativi koja je objavljena danas, svi automobili moraju da imaju nalepnicu na kojoj je šest kategorija, uključujući godinu proizvodnje vozila, energetsku učinkovitost i količinu izduvnih gasova.

[adsenseyu5]

Svako vozilo na dizelski pogon sa nalepnicom “petog nivoa” na vetrobranu, što ukazuje da je proizvedeno u periodu od 1997. do 2000. godine, neće moći na ulice francuske prestonice.

Oko šest odsto od 32 miliona registrovanih vozila u Francuskoj spada u spornu kategoriju.

Vozila registrovana pre 1997. godine i kamioni i autobusi proizvedeni pre 2001. godine ne spadaju ni u jednu kategoriju, što znači da se uopšte ne mogu pojaviti na ulicama Pariza od ponedeljka do petka između 8.00 časova ujutro i 20.00 uveče.

Nove regulative uvedene su nakon što je u Parizu i drugim gradovima u protekla dva meseca zabeležen rekordan nivo štetnih gasova.

[adsenseyu1]

Gradonačelnik Pariz An Idalgo istakla je da su regulative neophodne kako bi se ohrabrili vozači da promene svoje navike kako bi se smanjio intenzitet saobraćaja.

(Skandalozno.rs, Izvor: klix.ba)

[adsenseyu2]

Budite prvi sa komentarom na članku "Borba protiv zagađenja: Uvedena potpuna ZABRANA za vozila proizvedena pre 2000. godine!"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.