Britanci uvređeni: Emanuel Makron napravio novi skandal – VIDEO

Francuska

Emanuel Makron – foto: Tanjug/AP

Francuski predsednik Emanuel Makron našao se na udaru žestokih kritika, zbog odluke da ne prisustvuje svečanom obeležavanju stogodišnjice bitke kod Amijena i da, umesto toga, nastavi odmor na Francuskoj rivijeri.

Neprijatnosti zbog Makronovog odsustva doprinelo je to što su britanska premijerka Tereza Mej i princ Vilijam, koji su prisustvovali jučerašnjoj svečanosti u gotskoj katedrali u tom gradu na severu Francuske, čekali francuskog premijera Eduara Filipa koji se, takođe, nije pojavio, navodi danas portal Politiko.

Emanuel Makron je već prekinuo svoj odmor u tvrđavi Breganson radi Tereze Mej… Jasno je da nije imao nameru da ga ponovo prekine”, piše list Parizjen , osvrnuvši se na posetu britanske premijerke rezidenciji francuskog predsednika radi razgovora o Bregzitu ranije ovog meseca.

Ni predsednik Emanuel Makron “koji je rođen u Amijenu, ali je zatočenik Bregansona, ni premijer Eduar Filip nisu nameravali da prekidaju svoj zasluženi odmor”, navodi pariski dnevnik.

Istovremeno, francuski list Progre (Le Progres) ističe da su Britanija, Nemačka, Kanada i Irska, između ostalih, poslale visoke delegacije na ceremoniju u Amijenu, dok je Francuska “do poslednjeg trenutka svim silama tražila visokog člana vlade da ga tamo pošalje”.

Na kraju je Florans Parli, francuska ministarka odbrane, prekinula svoj odmor da bi prisustvovala ceremoniji.

Francuski poslanik Žak Mijar iz stranke desnog centra Republikanci naveo je na Tviteru da je odsustvo Makrona i Filipa dokaz njihovog “nepoznavanja istorije” i “diplomatskog propusta jer je Britanija najveći vojni saveznik Francuske”.

(Skandalozno.rs, Izvor: Tanjug)

Budite prvi sa komentarom na članku "Britanci uvređeni: Emanuel Makron napravio novi skandal – VIDEO"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.