Britanci zabrinuti: Ruski ratni brodovi uplovili u Lamanš!

Ratna mornarica

Prenoseći ovu vest pod oznakom “hitno”, britanska agencija Rojters navela je da nije neobično da ruski ratni brodovi budu u Lamanšu.

Predstavnik pres službe ruske Severne flote Vadim Sjerga rekao je da će brodovi uploviti u Severno more, a potom u severoistočni Atlantik.

Grupa brodova ruske Severne flote koju predvodi veliki protivpodmornički brod “Severomorsk” uplovio je danas u kanal Lamanš, saopštila je pres služba te flote.

Predstavnik pres službe Vadim Sjerga rekao je da će ruski brodovi uploviti u Severno more, a potom u severoistočni Atlantik.

U vodama severnog Atlantika grupa će održati vežbe protivvazdušne i protivpodmorničke odbrane, pretovar tereta u hodu zajedno sa tankerom “Dubna” i pružanje pomoći brodu u nevolji zajedno sa spasilačkim remorkerom SB-406, preneo je TAS S.

Prethodno su mornari “Severomorska” u Biskajskom zalivu održali vežbe grupe brodova, kao i uvežbavanje spasilačkih operacija sa primenom vazduhoplova – helikoptera Ka-27.

[adsenseyu1]

“Severomorsk” je isplovio iz glavne baze Flote 20. novembra 2014. godine i od tada je preplovio više od 18.300 milja, podseća agencija.

Prenoseći ovu vest pod oznakom “hitno”, britanska agencija Rojters navela je da nije neobično da ruski ratni brodovi budu u Lamanšu.

Krajem novembra prošle godine ruske agencije javile su da su brodovi Severne flote bili doplovili do Lamanša, gde će održati vežbe i da je zbog nevremena odlučeno da se plovila sklone u neutralne vode zaliva Sene.

RIA Novosti navela je da su 28. novembra brodovi ruske mornarice, čiju formaciju predvodi “Severomorsk” forsirali najuži deo Lamanša tesnac Pa de Kale i ušli u zaliv Sene, gde će sačekati da prođe nevreme.

Jedinice ruske mornarice na “Severomorsku”, desantnom brodu “Aleksandar Otrakovski”, tankeru “Dubna” i spasilačkom remorkeru SB-406 uvežbavali su plovidbu tesnaca u složenim hidrometeorološkim uslovima uz intenzivnu navigaciju, navele su agencije.

(Tanjug)

[adsenseyu1]

Budite prvi sa komentarom na članku "Britanci zabrinuti: Ruski ratni brodovi uplovili u Lamanš!"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.