BRITANSKI GENERAL UPOZORAVA: Modeli ruskog naoružanja učinili su zemlje Zapada ranjivim

Ilustracija

foto: pixabay.com

NOVI modeli ruskog naoružanja učinili su zemlje Zapada krajnje ranjivim u slučaju vojnog konflikta sa Moskvom – upozorio jre britanski general Ričard Barons.

A general Barons nije tek jedan od hiljada generala u svojoj zemlji. On je ser. On je bio i komandant Združenih oružanih snaga Ujedinjenog Kraljevstva.

Utoliko je indikativnije što je svoje u Londonu, Vašingtonu i Briselu otvoreno upozorio:

„Rusi sada u svojim arsenalima imaju potencijal kakvog kod nas nema. Ni po vrsti ni po količinama. To je rizik za Zapad u kratkoročnoj perspektivi“.

U intevjuu Sunday Times dodatno je objasnio:

„Rusi su pažljivo izučili američku vojnu nadmoć i razmislili kako može da joj se doskoči. Tako su se pojavile hipersonične rakete koje su u stanju da do američke teritorije stignu za samo šest minuta. To je dva puta brže od najbržih raketa koje su sada u naoružanju različitih država“.

Barons ima i dodatno upozorenje:

„Te rakete je mnogo teže obarati od postojećih. Mi za to nemamo potrebne elemente protivraketne odbrane. Rusija je želela – to je njena vojna strategija – da ima odlučujuću superiornost na velikom rastojanju kako bi pobeđivala protivnike bez kopnenih operacija. A NATO, uprkos ovome, drema i ne mobiliše vlastite resurse“.

Poljska: Rusija bi mogla da NAPADNE Ukrajinu nakon puštanja “Severnog toka 2”

Proteklih nedelja su se i iz Vašingtona čuli glasovi koji opominju da SAD nisu spremne da se suprotstave „mogućim napadima hipersoničnim raketama sa strane Rusije ili Kine“.

(Skandalozno.rs/Intermagazin.rs/Izvor: Fakti)

Budite prvi sa komentarom na članku "BRITANSKI GENERAL UPOZORAVA: Modeli ruskog naoružanja učinili su zemlje Zapada ranjivim"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.