Britanski glumac iskritikovao medije zbog Rusije: „Treba da vas je sramota“

Ilustracija

Moskva – foto: pixabay.com

Glumac i komičar Tom Rozental iskritikovao je britanske medije za propagandu i neistinito praćenje dešavanja Svetskog prvenstva u fudbalu koje se igra u Rusiji. Posetivši nekoliko ruskih gradova, glumac je napisao članak u listu „Gardijan“ pod naslovom „Poruka Englezima: dođite u Rusiju i osetite ljubav“.

Od početka prvenstva Rozental je boravio u Nižnjem Novgorodu, Sankt Peterburgu i Kalinjingradu.

Advertisement

„Organizacija turnira je fantastična i moraćete veoma da se potrudite da pronađete one koji misle drugačije, a da nisu dvostruki agenti ili botovi na Tviteru“, napisao je on.

Glumac je iskritikovao britanske medije za pristrasno praćenje šampionata. Po mišljenju Rozentala, naslovi u novinama kao što su „Ruski huligani pozvali britanske navijače da se pripreme za smrt“ plaše ljude koji su odlučili da ne dođu u Rusiju i koji nisu mogli da vide sve svojim očima.

„Oni koji odgovaraju za naslove sa velikim brojem slova, treba da je sramota“, naglasio je on.

Rozental je podsetio da je ranije „Forin ofis“ upozorio na povećanu opasnost od putovanja na Svetsko prvenstvo, dok su britanski činovnici pozivali i da se ne nose britanske zastave u Rusiju.

Osim toga, Rozental je priznao da su Englezi dobrodošli u Rusiju.

„Vlasnik mojeg stana je priznao da je bio srećan da se sretne sa Englezima, pošto je njegov omiljeni pisac Stiven Fraj i da mu se jako svidela adaptacija serije ’Rat i mir‘ na Bi-Bi-Siju. Pokušao sam da uzvratim komplimentom i pohvalio odličnu igru Andreja Aršavina u četiri meča za „Arsenal“ na Ejfildu (fudbalski stadion u Liverpulu)“, dodao je glumac.

Advertisement

Rozental je dodao da u Rusiji ipak postoji niz nerešenih problema. Međutim, po njegovim rečima, to nema nikakve veze sa prvenstvom i potpuno su neaktuelni.

Na kraju, glumac je pozvao Britance da ne dozvole političarima da ih okreću protiv Rusa. On je nazvao svoj boravak u Rusiji uzbudljivim, naglasivši da slične emocije osećaju i navijači iz različitih država sveta.

(Skandalozno.rs, Izvor: rs.sputniknews.com)

Advertisement

1 komentar na "Britanski glumac iskritikovao medije zbog Rusije: „Treba da vas je sramota“"

  1. rosch stepanov | 5. jula 2018. u 14:21 | Odgovori

    Carstvo imerijalističkog liberalizma se lagano ali zasigurno sve više urušava. Rusofobija je bumerang koji se na posletku obija o glavu onih koji mrze. Laži i plaćenička propaganda nema više prođu kao ranije, Internet, po dobru i ylu, ima i tu stranu da narodu pruža mogućnost da zaista “prošeta” kroy džunglu svakolikih informacija i stekne kolko tolko realnu sliku stvarnih dodađanja, stavova, političkih istina i namera… Rusi su velik i ydrav pravoslavni narod koji čuva i voli svoju zemlju ( to je istorija mnogostruko dokazala), a ne prave pakao po svetu kao što to čine neki protagonist uzorne, zapadne demokratije… sve jeste jesu relativne ali u laži su IPAK, IPAK, IPAK kratke noge… a Bog je jedina istina!

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.