Britanski istraživači bili su zapanjeni kada su PRONAŠLI velike TAJNE prolaze ispod Liverpula – VIDEO

Otkriće

foto: Youtube screenshot / ilustracija

Britanski istraživači bili su zapanjeni kada su pronašli velike tajne prolaze ispod Liverpula koje je prokopao duvanski tajkun iz Viktorijanskog doba Džozef Vilijamson.

On je u periodu od 1810. do 1840. godine zaposlio stotine muškaraca da naprave ogromne prolaze ispod dela grada Edž Hil. Otkriveni su tek ove nedelje, 10 godina nakon što je pronađen Veliki tunel – najveća komora koju je sagradio ekscentrični biznismen.

Njegova svrha je ostala nepoznata, ali biografi pretpostavljaju da se Vilijamson spremao za neku veliku katastrofu. Druga teorija je da je želeo da obezbedi posao lokalnim muškarcima u periodu recesije i nedostatka poslova. Projekat je trajao 30 godina.

Stanovnici Edž Hila nazivali su Vilijamsa kraljem zbog dobrotvornog rada, ali ovaj muškarac je bio poznat i po čudnim naređenjima. Radnicima je znao da kaže da kopaju na jednom mestu, a zatim da ga zatrpaju. Tražio je da prave betonske lukove, a onda da ih ruše.

Tuneli i prolazi se nalaze na dubini od pet metara. Ulazak je bio omogućen samo ljudima u koje je Vilijamson imao poverenja.

(Skandalozno.rs, Izvor: klix.ba)

Budite prvi sa komentarom na članku "Britanski istraživači bili su zapanjeni kada su PRONAŠLI velike TAJNE prolaze ispod Liverpula – VIDEO"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.