Britanski tajkuni pripremili 28 miliona evra za kampanju za izlazak države iz EU

Kampanja

Britanski tajkuni pripremili su 28 miliona evra za kampanju za izlazak države iz EU koja bi trebalo da počne 10. septembra pod nazivom „Ne hvala – mi idemo globalno“. Vodiće je bivši britanski general.

„Dejli telegraf“ nije otkrio ime glavnog promotera kampanje, ali navodi da organizatori već pregovaraju sa sportskim zvezdama i poznatim ličnostima koje bi bili ambasadori kampanje.

Priča o izlasku Velike Britanije iz EU zahuktala se ponovo nakon što je torijevski premijer Dejvid Kameron ubedljivo osvojio novi mandat i potvrdio da će biti referenduma povodom napuštanja Unije.

Iako je prvobitni plan za održavanje bio kraj 2017, prošle nedelje pojavila se informacija da Dauning strit razmišlja da glasanje održi već u oktobru naredne godine. Rani početak anti EU kampanje apsolutno ide u prilog tom drugom datumu.

Britanski tajkuni koji žele razlaz s Briselom već su angažovali marketinšku agenciju koja bi trebalo da završi PR deo priče. Grupu milionera koji se protive ostanku u EU predvodi Aron Benks, koji je novac zaradio u sektoru osiguranja i veliki je donator Partije za nezavisnost Velike Britanije.

On je zajedno s Ričardom Tajsom, građevinskim preduzimačem, i još nekoliko bogataša već uložio oko deset miliona evra ili trećinu planiranog novca u kampanju.

U Britaniji već deluje najmanje sedam anti EU kampanja, od kojih se mnoge bore da dobiju status zvanične „NE kampanje“ pred referendum zato što bi onda imale pravo na milione evra državnog novca.

(blic)

[adsenseyu4][adsenseyu4]

Budite prvi sa komentarom na članku "Britanski tajkuni pripremili 28 miliona evra za kampanju za izlazak države iz EU"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.