Čudno: Na ovim mestima gravitacija kao da ne radi – VIDEO

Misterija

foto-ilustracija: pixabay.com

Magnetno brdo, 30-ak kilometara udaljeno od grada Leha u indijskoj regiji Ladak, popularna je turistička atrakcija.

Reč je o mestu koje se prostire na nadmorskoj visini od 4.200 metara na državnom putu koji spaja Leh i Kargil.

Kada zaustavite automobil na određenom mestu “privlačne sile“ povući će automobil prema brdu čak i ako je motor ugašen. Lokalno stanovništvo tvrdi da i avioni koji prolaze moraju da lete na većoj visini kako neobične karakteristike prostora ne bi uticale na njihov sastav.

[adsenseyu5]

U stvarnosti, reč je o optičkoj iluziji. Tačnije, raspored terena i okolnih padina stvaraju optičku iluziju gde je uzbrdica zapravo nizbrdica, pa predmeti izgledaju kao da se penju, umesto da se spuštaju.

Објава коју дели aman (@55amansandhu) дана

Ukoliko želite da sprečite kretanje automobila, povucite ručnu. Iako treba imati na umu da neki uopšte ne dožive ovaj gravitacioni fenomen, dok se drugi kunu da nikad nisu doživeli nešto tako fantastično.

[adsenseyu1]

Lokalno stanovništvo veruje da je ovaj prostor nekada bio put do raja, a ljudi koji su zaslužili da tamo završe automatski bi bili povučeni prema brdu, dok oni drugi nikad to nisu uspeli. Za njih, ceo koncept ovog prostora povezan je s duhovnim svetom.

Magnetno brdo kod Leha nije jedinstvena pojava. Takvih mesta ima u mnogim zemljama sveta – od Kanade i Sjedinjenih Američkih Država preko Evrope do Australije.

(Skandalozno.rs, Izvor: punkufer.hr)

[adsenseyu2]

Budite prvi sa komentarom na članku "Čudno: Na ovim mestima gravitacija kao da ne radi – VIDEO"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.