Da li se sprema neka prirodna katastrofa: Stotine hiljada riba beže iz mora i iskaču na kopno! – VIDEO

Ilustracija

Do sada neviđen prizor. Stotine hiljada riba oviih dana na indijskoj obali besomučno i u panici stremi kao obali i iskače iz vode na suvo.

Ista pojava se događa i u Šri Lanki, takođe duž cele obale. Još niko nije ponudio razumno i naučno objašnjenje, ali neki stručnjaci upozoravaju da ova pojava ukazuje da ribe predosete nadolazak prirodne katastrofe u vidu razornog zemljotresa i cunamija.

Oblast u kojoj se ovo dešava je već bila na udaru razornog cunamija 2004. godine, međutim, s obzirom na to da tada nije zabeleženo ništa slično pojavi koja se sada dešava, očekuje se da bi se mogao desiti daleko razorniji zemljotres i cunami koji bi bio daleko veća katastrofa nego poslednji iz 2004., prenosi Nacionalna geografija.

[adsenseyu1]

Morske životinje, kao i kopnene, imaju čulo predosećanja prirodnih pojava.

Takođe, nema nikakvih meteoroloških podataka o višoj temperaturi ili bilo kakvoj promeni kvaliteta vode, niti se negde u blizini desilo hemijsko trovanje, pa se to ne može uzeti kao mogući uzrok. Pitanje je da li se ikad desilo da ribe iz prirodnog staništa beže na suvo.

(srbijadanas.com)

[adsenseyu1]

Budite prvi sa komentarom na članku "Da li se sprema neka prirodna katastrofa: Stotine hiljada riba beže iz mora i iskaču na kopno! – VIDEO"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.