Dačić: Navodno je cilj Rezolucije o Srebrenici pomirenje, ali u tekstu se na 20 mesta pominje genocid!

Intervju

Misija Velike Britanje u Ujedinjenim nacijama dostavila je Srbiji predlog Rezolucije o Srebrenici o kojoj bi Savet bezbednosti UN trebalo da raspravlja na sednici 7. jula, izjavio je danas ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić.

Srbija će pažljivo u narednim danima razmotriti tekst rezolucije i rukovoditi se nacionalnim interesima, ne dovodeći u sumnju opredeljenje za kažnjavanje i sankcionisanje ratnih zločina, rekao je Dačić na redovnoj konferenciji za novinare.

“Navodno je cilj rezolucije proces pomirenja, ali u tekstu se na 20 mesta pominje genocid, a na jednom mestu pomirenje,” istakao je Dačić, navodeći da rezolucija ima više tačaka, opšte delove i delove koji se odnose na zločin u Srebrenici.

On je najavio da se očekuje da će od utorka krenuti konsultacije sa ostalim članicama Saveta bezbednosti o Rezoluciji, koje do sada nisu obavljene.

Kako je rekao, planirano je da Rezolucija bude razmatrana 7. jula na sednici Saveta bezbednosti, kada je i predviđeno da jedna tačka dnevnog reda bude o Bosni i Hercegovini.

(tanjug)

[adsenseyu4][adsenseyu4]

Budite prvi sa komentarom na članku "Dačić: Navodno je cilj Rezolucije o Srebrenici pomirenje, ali u tekstu se na 20 mesta pominje genocid!"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.