Dalaj lama: Putin je egocentričan čovek

Dalaj Lama

Tibetanski duhovni vođa Dalaj lama, kritikovao je danas predsednika Rusije Vladimira Putina, rekavši da je egocentričan i da se ponaša kao da želi da ponovo podigne Berlinski zid.

„Njegov stav je “Ja, ja, ja“ „, rekao je dalaj lama za nemački list „Velt am zontag“, podsetivši da je Putin bio predsednik Rusije, zatim premijer, a onda ponovo predsednik.

„To je malo previše. Veoma egocentrično“, ocenio je Dalaj lama.

Tibetanski duhovni vođa uputio je oštrije kritike Rusiji nego Kini, koja vlada Tibetom od invazije 1950. godine, preneo je AFP.

„Kina i Rusija, to su dva potpuno različita slučaja“, ocenio je dalaj lama, izrazivši nadu da će „moderni svet podržati Kinu da postane demokratska zemlja“.

„Kina želi da bude deo globalnog političkog sistema i biće spremna da prihvati međunarodna pravila na dugi rok. Nemam utisak da u ovom trenutku to važi i za Rusiju i predsednika Putina, rekao je Dalaj lama za nemački list.

Navikli smo se na činjenicu da je Berlinski zid srušen. Sada, predsednik Putin izgleda želi da ga ponovo podigne. Ali on time čini štetu sopstvenoj zemlji. Izolacija je samoubistvo za Rusiju„, zaključio je Dalaj lama.

(Tanjug)

Budite prvi sa komentarom na članku "Dalaj lama: Putin je egocentričan čovek"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.