Dejvid Livington: Britanija bi mogla da održi referendum o članstvu u EU na leto!

Ilustracija

Britanija bi mogla da održi referendum o članstvu u EU pre letnje sezone godišnjih odmora, izjavio je britanski ministar za evropska pitanja Dejvid Livington.

Livington je istakao da bi glasanje moglo biti održano u junu ili julu, ukoliko bi britanski i lideri EU na samitu narednog meseca postigli dogovor o reformama.

„Biće potrebno najmanje oko četiri meseca između kraja pregovora i najave datuma održavanja referenduma. Nikakva odluka nije donesena o vremenu održavanja referenduma ali bi eventualni dogovor u februaru značio da je moguće održavanje glasanja pre perioda letnjih odmora“, kaže Livington.

Livingtonovi komentari objavljeni su nakon što je nešto ranije predsednik Evropske komisije Žan-Klod Junker izrazio uverenje da je moguć dogovor na sastanku lidera EU 18. i 19. februara.

„Siguran sam da ćemo u februaru imati dogovor, ne kompromis, već trajno rešenje“, istakao je Junker.

Britanski premijer Dejvid Kameron pokušava da ponovo pregovara o uslovima odnosa Londona sa EU pred referendum o članstvu zakazan za kraj 2017. godine.

On je istakao da želi da Britanija ostane u reformisanoj EU, ali ne odbacuje mogućnost izlaska Londona ukoliko ne dobije neophodne promene.

(srna)

[adsenseyu4][adsenseyu4]

Budite prvi sa komentarom na članku "Dejvid Livington: Britanija bi mogla da održi referendum o članstvu u EU na leto!"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.