DEMANTOVANA LAŽ: Izmišljena Putinova izjava izazvala PANIKU na internetu!

Predsednik Rusije

foto: Tanjug/AP

Decu ispišite iz škola koje pohađaju i svi zajedno se hitno vratite u Rusiju – naredio je Vladimir Putin i tako izazvao neverovatne reakcije i opštu paniku na kontinentu.

Jedini problem u celoj priči jeste – što to Putin nije rekao!

Ovu neverovatnu izjavu odnekud su iskopali neki ruski portali, a engleski tabloidi su je objavili na naslovnicama i zapravo najavili Treći svetski rat.

[adsenseyu5]

Naravno, nakon toga su svi ostali počeli da prenose tu ‘naredbu’ ruskog predsednika.

Cela priča je otišla tako daleko je izjave Putina morao da demantuje i Raša tudej, internetski portal koji se financira upravo iz Kremlja. Dakle, na neki način portal koji je Putinovo glasilo.

[adsenseyu1]

“Dejli mejl i Dejli star su najavili Treći svetski rat na temelju nepouzdanih informacija ruskog regionalnog portala znak.com. Citirali su pet anonimnih političara koji su navodno rekli da im je iz Kremlja preporučeno da vrate kući svoje porodice sa Zapada”, piše Raša tajms uz objašnjenje da Putin ne želi da političari upisuju svoju decu na skupe strane fakultete, već na ruske…

[adsenseyu1]

Međutim, čini se da je i ta ublažena verzija priče neistinita. Portparol Kremlja Dimitrij Peskov rekao je da sve to zajedno čista izmišljotina.

“Zvaničnicima Kremlja se preporučuje da porodice vrate u Rusiju? Prvi put čujem za to…”, rekao je Peskov.

(Skandalozno.rs, Izvor: jutarnji.hr)

[adsenseyu2]

Budite prvi sa komentarom na članku "DEMANTOVANA LAŽ: Izmišljena Putinova izjava izazvala PANIKU na internetu!"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.