Deset najčudnijih pravila kojih se pridržavaju članovi britanske kraljevske porodice

Nema pasoš

Kraljica Elizabeta II – foto: Reuters

Neki od interesantnih običaja i pravila koji vladaju u britanskoj kraljevskoj porodici opstaju već vekovima, uprkos činjenici da svakako nisu neophodni. Verovali ili ne, svakodnevica Kejt Midlton izgleda ovako!

1. Kraj obroka

Jedno od najčudnijih pravila u kraljevskoj porodici glasi: kad kraljica završi s obrokom, svi prisutni prestaju da jedu – čak i ako su pre toga uzeli samo jedan zalogaj!

[adsenseyu5]

2. Klanjanje

Svi moraju da se poklone kad ugledaju kraljicu Elizabetu Drugu. Svaki put. Ko god da su.

3. Nema dodirivanja

Dobro je poznato da članovi kraljevske porodice predstavljaju samu monarhiju, zbog čega moraju da se suzdrže od svakog javnog razmenjivanja nežnosti i ispoljavanja naklonosti. Čak i ako su u braku!

4. Nije dozvoljeno glasati

Pre nego što se zaljubila u princa Harija, Megan Markl je javno podržala Baraka Obamu. S tim je sad gotovo, budući da članovi kraljevske porodice ne smeju da glasaju i ističu svoje političke stavove.

KRALJICA Elizabeta ima pripremljen tajni govor ako počne TREĆI SVETSKI RAT

5. Zabranjeno je igrati Monopol

Verovali ili ne, vojvoda od Jorka jednom prilikom potvrdio je glasine da je britanskoj kraljevskoj porodici zabranjeno da igra društvenu igru Monopol.

6. Beli luk nećete videti u Bakingemskoj palati

Ovo pravilo uvela je sama Elizabeta Druga jer, jednostavno, ne može da podnese beli luk.

7. U prostorije se ulazi po određenom rasporedu

Kada zajedno ulaze u neku prostoriju, članovi britanskog plemstva to rade po pažljivo utvrđenom rasporedu, odnosno po tituli. Dakle, najpre ulazi kraljica, zatim njen suprug princ Filip, nakon njega njihov sin princ Čarls, potom njegova supruga Kamila, zatim princ Vilijam, potom Kejt Midlton i tako dalje…

[adsenseyu1]

8. Svi gledaju u kraljičinu torbicu

Kao što svi prestaju da jedu kad Elizabeta Druga spusti viljušku, tako svi ustaju kad ona podigne torbicu sa stola.

9. Niko ne hoda ispred kraljice

Gledaoci serije “Kruna” zbunili su se kada je liku princa Filipa zabranjeno da ide pored – ili, još gore, ispred – supruge. Niko ne ide ispred kraljice, pa tako ćete i Kejt Midlton uvek videti iza nje.

10. Ni čaj se ne pije opušteno

Dok uživaju u čaju, članovi kraljevske porodice moraju palcem i kažiprstom da drže ručku šoljice, a srednjim prstom pridržavaju njeno dno, dok mali prst ne sme biti isturen. Takođe, Kejt uvek mora da pije s istog dela šolje kako se karmin ne bi razmazao po celoj šolji.

(Skandalozno.rs, Izvor: glossy.espreso.rs)

[adsenseyu2]

Budite prvi sa komentarom na članku "Deset najčudnijih pravila kojih se pridržavaju članovi britanske kraljevske porodice"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.