DETALJNA MAPA i stav zemalja na svetu po pitanju Kosova i Metohije

Planeta

Zemlja – foto: pixabay.com

Prvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić rekao je da ni Šerlok Holms ne bi mogao da utvrdi koliko je tačno zemalja priznalo nezavisnost Kosova.

On je izjavio da se može reći da je broj zemalja koje priznaju nezavisnost Kosova pao ispod 100 jer, pored država koje su povukle priznanje, ima i onih koje ne glasaju za Kosovo, poput Egipta, Perua ili Omana.

Veoma je teško utvrditi koliko je zemalja zaista priznalo Kosovo. To ni Šerlok Holms ne može da utvrdi. Kod određenog broja zemalja ne postoje nikakve odluke“, ističe šef srpske diplomatije i prepričava razgovor s ministrom iz Omana s kojim se umalo posvađao jer je Dačić tvrdio da je Oman priznao Kosovo, a ministar iz te zemlje da Oman to nikada nije učinio.

Na prištinskom spisku zemalja koje su priznale Kosovo su i Nigerija i Uganda, što nije tačno rekao je Dačić. „Spisak od 116 zemalja zaboravite, ono što je sigurno, a obratili smo se zemljama koje to nisu precizno rekle, da nam saopšte svoj stav“, kaže Dačić.

Do sada je 13 zemalja povuklo priznanje Kosova među kojima su prema tvrdnjama srpskih zvaničnika: Unija Komora, Sao Tome i Prinsipe, Gvineja Bisao, Burundi, Liberija, Lesoto, Grenada, Madagaskar, Komonvelt Dominika, Papua Nova Gvineja, Solomonska ostrva, a najnovija je Palau.

Espreso.rs je napravio detaljnu mapu zemalja koje su priznale lažnu Republiku Kosovo, onih koje to nisu, kao i onih koje su povukle priznanje.

Pogledajte našu mapu:

foto: Ilustracija/Espreso.rs

(Skandalozno.rs, Izvor: espreso.rs)

Budite prvi sa komentarom na članku "DETALJNA MAPA i stav zemalja na svetu po pitanju Kosova i Metohije"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.