Dmitrij Rogozin obećao Putinu “Gospodarevo oko”

Rusija

Moskva – foto: pixabay.com

Projekat „Gospodarevo oko“ će omogućiti da se u realnom vremenu prati situacija u svim ruskim regionima, rekao je generalni direktor „Roskosmosa“ Dmitrij Rogozin.

„Potpuni pristup tom sistemu imaće predsednik (Vladimir Putin). Mislim da se u kontaktu sa regionalnim vlastima mogu koristiti ovi podaci. Kada budu podnošeni izveštaji regiona, predsednik će imati mogućnost da odmah sve vidi u realnom vremenu, šta se stvarno dešava na gradilištima, objektima, ljudima, usevima, putevima i mnogo čemu drugom“, rekao je Rogozin.

Prema njegovim rečima, sistem koji se pravi je „dobro oko, koje prodire kroz čitavu infrastrukturu države, čemu pristup, pored predsednika, može da ima i Vlada”.

U martu je rukovodilac pres-službe „RoskosmosaVladimir Ustimenko izjavio da se projekat „Gospodarevo oko“ trenutno nalazi u fazi tehničko-ekonomske izvodljivosti.

Sam program je Rogozin najavio u januaru.

Tada je on saopštio da će taj sistem omogućiti da se prati dinamika promena svih procesa na Zemlji, a mogu ga koristiti i Ministarstvo za vanredne situacije zemlje i radnici u poljoprivredi.

Rogozin je video mogućnost za korišćenje „Gospodarevog oka“ za posmatranje promena na infrastrukturnim objektima.

(Skandalozno.rs, Izvor: rs.sputniknews.com)

Budite prvi sa komentarom na članku "Dmitrij Rogozin obećao Putinu “Gospodarevo oko”"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.