Domoroci nastanjuju ovo ostrvo više od 60.000 godina, i ubijaju svakog ko se iskrca – VIDEO

Negostoljubivi

Severni Sentinel  foto: en.wikipedia.org

Jedno ostrvo u Indijskom okeanu nemoguće je posetiti niti istražiti, pošto su članovi domorodačkog plemena koje ga naseljava spremni da ubiju sve one koji mu se približe.

Ostrvo Severni Sentinel (North Sentinel) nalazi se nedaleko obala Indije i Tajlanda, a nastanjuje ga jedno od najstarijih plemena na planeti, koje potiče iz kamenog doba.

Advertisement

Veruje se da ti domoroci nastanjuje ostrvo više od 60.000 godina. Savremene procene njihove brojnosti kreću se između 50 i 400 ljudi.

Nekoliko ribara, koji su se 2006. godine, previše približili ostrvu, navodno, su uhvaćeni i potom zaklani. Oni, međutim, nisu jedine žrtve.

POKOLJ: Kopači zlata masakrirali 10 članova nepoznatog amazonskog plemena

Čak su se i pokušaji približavanja plemenu iz humanitarnih razloga završili su loše. Jedan takav dogodio se prilikom pokušaja pružanja pomoći posle cunamija 2004. godine.

Pripadnici plemena su tada helikopter, koji je na ostrvo dopremio hranu i pakete prve pomoći, gađali kopljima i strelama.

Prema, navodnim, do sada poznatim, informacijama, pleme još uvek nije otkrilo vatru.

Advertisement

Oružje, kojim kidišu na svakog nezvanog gosta, izrađuju ručno, od metala koji skupljaju sa olupina brodova.

(Skandalozno.rs, Izvor: b92.net, radiosarajevo.ba)

Advertisement

Budite prvi sa komentarom na članku "Domoroci nastanjuju ovo ostrvo više od 60.000 godina, i ubijaju svakog ko se iskrca – VIDEO"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.