Donald Tramp: Brutalna represija nad narodom Venecuele mora da bude okončana i to – BRZO

Intervju

Donald Tramp – foto: Tanjug/AP

Predsednik SAD Donald Tramp izjavio je danas da “brutalna represija” nad narodom Venecuele mora da bude okončana i to brzo.

Tramp je rekao da narod Venecuele gladuje i da nema vode, prenosi Asošiejted pres.

Želimo im dobro“, kazao je Tramp u Beloj kući, na obeležavanju Nacionalnog dana molitve.

Tramp je počeo govor rekavši da se moli za narod Venecuele u njihovoj “pravednoj borbi za slobodu”.

Venecuelanski opozicioni lider Huan Gvaido, kojeg su SAD i oko 50 drugih država priznale za privremenog predsednika zemlje, pokušava da zbaci s vlasti socijalističkog predsednika Venecuele Nikolasa Madura. Iako Madurovu vladu mnogi okrivljuju za tešku ekonomsku situaciju i humanitarnu krizu u Venecueli, on je uspeo da ostane na vlasti.

Gvaido je u utorak putem video snimka pozvao vojsku da se pobuni protiv Madura, a bio je okružen vojnicima za koje je rekao da su mu se pridružili. Poziv Gvaida na vojnu pobunu doveo je do velikih demonstracija podrške, posebno u Karakasu gde je bilo okršaja pristalica opozicije i snaga bezbednosti.

Međutim, Maduro je u utorak uveče rekao da je osujetio pokušaj puča za koji je optužio Belu kuću i savetnika predsednika SAD za nacionalnu bezbednost Džona Boltona.

(Skandalozno.rs, Izvor: Tanjug)

Budite prvi sa komentarom na članku "Donald Tramp: Brutalna represija nad narodom Venecuele mora da bude okončana i to – BRZO"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.