DONALD TRAMP: Putin, Si i ja zaustavljamo nekontrolisano ludilo!

predsednik

Donald Tramp – foto: Beta

Predsednik SAD Donald Tramp izjavio je danas da je u američko-kineskim odnosima proteklog vikenda učinjen veliki iskorak, pošto se s predsednikom Kine Sijem Đinpingom u Buenos Ajresu dogovorio o odlaganju uvođenja novih carina i pozvao Peking da finalizuje trgovinski sporazum s Vašingtonom, a u tu priču udenuo je i predsednika Rusije Vladimira Putina.

“Moj sastanak u Argentini (na samitu G20) s predsednikom Kine Sijem bio je izvanredan. Vrlo dobre stvari će se dogoditi”, napisao je između ostalog Tramp na svom nalogu na Tviteru.

Advertisement

“Siguran sam da ćemo, u nekom trenutku u budućnosti, predsednik Si i ja, zajedno s predsednikom Rusije (Vladimirom) Putinom, započeti razgovore o razumnom zaustavljanju onoga što je postalo velika i nekontrolisana trka u naoružanju. SAD su potrošile 716 milijardi dolara ove godine. Ludilo!”, dodao je.


On je nešto ranije rekao da je Kina pristala da “smanji i ukine” sadašnje carine od 40 odsto na automobile koji dolaze u Kinu iz SAD.

Tramp i kineski predsednik dogovorili su se u subotu u Buenos Ajresu da će obustaviti trgovinski rat u narednih 90 dana, što će smanjiti višemesečne tenzije u odnosima dve zemlje.

Veliki problemi u zemlji: Emanuel Makron želi da odloži posetu Srbiji

Tokom samita G-20 U Argentini spomenut je podatak koji je pred sudom 29. novembra izneo Majkl Koen, bivši advokat predsednika SAD Donalda Trampa, o navodnom poklonu koji su ruskom predsedniku nudili u “neboderu Tramp” koji su američki biznismeni želeli da grade u Moskvi.

Advertisement

(Skandalozno.rs/Izvor: Tanjug)

Advertisement

Budite prvi sa komentarom na članku "DONALD TRAMP: Putin, Si i ja zaustavljamo nekontrolisano ludilo!"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.