Donald TRAMP u borbi protiv ilegalnih MIGRANATA planira da iskoristi tajni patent Nikole TESLE?!

Ilustracija

foto: Tanjug/AP

Prema pisanju portala “Biznis insajdera”, američke vlasti mogle bi da iskoriste Teslin futuristički izum “Neprobojni zid”, koji bi bio postavljen duž granice s Meksikom.

Teslin patent je, zajedno s ostalim dokumentacijom, posle njegove smrti zaplenio FBI.

– Izgradiću veliki, veliki zid na našoj južnoj granici i primoraću Meksiko da plati taj zid. Zapamtite moje reči – grmeo je Tramp u kampanji.

[adsenseyu5]

Od te ideje nije odustao ni nakon što je zaseo u Belu kuću, kad je izdao naređenje administraciji da u što kraćem roku isplanira, osmisli i izgradi zid duž južne granice, “koristeći odgovarajuće materijale i tehnologije”.

foto: Tanjug/AP

foto: Tanjug/AP

S druge strane, “Biznis insajder”, ukazuje na to da je FBI posedovao svu dokumentaciju o Teslinim naučnim otkrićima i da sve do prošle godine držana pod velom tajnosti. FBI je dobro pročešljao sve projekte na kojima je radio Tesla i generalni zaključak je bio da on njegova naučna otkrića nisu bila usmerena na vojne tehnologije.

[adsenseyu1]

Ipak, FBI je u svom izveštaju naveo da je srpski naučnik ipak imao nešto što bi se moglo iskoristiti u vojne svrhe.

– Teslin jedini vojni izum je bio metod, o kome je izbegavao da priča i koji nikad nije potpuno opisao. Ovo otkriće je bilo neprobojni “zid snage” kojim bi bile opasane američke granice i koji bi sprečio bilo kakav vojni napad.

Tesla je potvrdio postojanje izuma na kome je radio i najavio je da će predstaviti na Ženevskom sajmu, ali retko ga je kasnije pominjao – navodi se u dokumentu FBI.

(Skandalozno.rs, Izvor: telegraf.rs)

[adsenseyu2]

Budite prvi sa komentarom na članku "Donald TRAMP u borbi protiv ilegalnih MIGRANATA planira da iskoristi tajni patent Nikole TESLE?!"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.