Donald TRAMP zapretio nemačkom BMW-u: Uvešću vam CARINU od 35 odsto!

Ilustracija

foto: Tanjug/AP

Novoizabrani američki predsednik Donald Tramp upozorio je u razgovoru za Bild kako nemačkom BMW-u namerava da uvede carinu od 35 odsto na sva vozila koja bi se proizvodila u novoj fabrici u Meksiku i potom izvozila na američko tržište.

Tramp je u intervjuu, objavljenom u nedjelju, kazao da želi da bavarski proizvođač luksuznih vozila novu fabriku gradi u SAD jer bi to, po njemu, bilo mnogo bolje za tu kompaniju.

[adsenseyu5]

Portparolka BMW istakla je kako će se u novoj fabrici u Sen Luis Potosi od 2019. proizvoditi BMW serije 3, a vozila će biti namenjena svetskom tržištu.

Meksičko postrojenje predstavljalo bi dodatno povećanje kapaciteta za proizvodnju te serije, uz već dva postojeća u Nemačkoj i Kini.

Tramp je za Bild pohvalio kvalitet nemačke auto industrije, rekavši kako su vozila mercedesa česta na ulicama Njujorka da bi potom ukazao na nedostatak reciprociteta.

Rekao je, naime, da Nemci ne kupuju ševrolete po istoj stopi po kojoj Amerikanci kupuju nemačke automobile, nazvavši pritom poslovne odnose nepoštenom jednosmernom ulicom.

Naveo je i kako se zalaže za slobodnu trgovinu, ali ne po svaku cenu.

[adsenseyu1]

Portparolka “BMW” istakla je kako je “BMW” snažno prisutan u SAD gde direktno i idirektno zapošljava gotovo 70.000 ljudi.

(Skandalozno.rs, Izvor: 24sata.hr)

[adsenseyu2]

Budite prvi sa komentarom na članku "Donald TRAMP zapretio nemačkom BMW-u: Uvešću vam CARINU od 35 odsto!"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.