DRŽAVA ZA BOGATE LJUDE: Evo zašto milioneri dolaze u ovaj RAJ NA ZEMLJI

raj

Foto: pixabay

Država Novi Zeland godinama aktivno radi na privlačenju bogataša. Uložite li 10 miliona  novozelandskih dolara u lokalnu banku ili nekretnine i provedete li 44 dana na ostrvima, dobićete stalnu dozvolu boravka, a nećete morati ni da znate engleski jezik.

Takođe, nećete morati ni da postanete poreski obveznik, zbog čega ni ne čudi što je Novi Zeland proteklih nekoliko godina postao destinacija koju za svoj dom najrađe biraju najbogatiji ljudi sveta, piše američki Blumberg (Bloomberg).

Do sada je pravo boravka na ovaj način stekao 121 bogataš, dok je njih 800 u zamenu za investiciju od 1,5 miliona dolara dobilo pravo da stalno boravi na Novom Zelandu.

[adsenseyu5]

Udaljenost ostrva više nije prepreka. Na Novom Zelandu su čini se svi – od ruskog magnata Aleksandra Abramova, preko američkih investitora, IT bogataša pa do poznatog režisera Džejmsa Kamerona (James Cameron).

I najbogatiji Kinez na svetu Džek Ma, vlasnik giganta u elektronskoj trgovini „Alibabe“, mogao bi uskoro postati Kivi, kako se u žargonu nazivaju stanovnici ostrva i to po ptici koja je zaštitni znak ove države.

Da Ma nije jedini koji želi postati Kivi svedoči i preko 10000 zahteva za preseljenje koji su imigracijskim vlastima Novog Zelanda uputili građani Velike Britanije nakon referenduma o Brexitu.

Koliko je interes za Novi Zeland veliki, svedoči i činjenica da su cene nekretnina na ostrvima samo u poslednjih godinu dana porasle za gotovo 13 odsto, a da su duplo veće nego što su bile 2007. godine.

Na rast cena nekretnina utiče i sve veći broj Novozelanđana koji se nakon karijera u svetu odlučuju da svoje porodice zasnuju kod kuće, gde je, kako kažu, sigurnije.

[adsenseyu1]

Novi Zeland je dva puta veći od Velike Britanije, s kojom deli šefa tj. šeficu države, ali s 10 puta manje stanovnika, pa se na ostrvu mogu naći veoma atraktivne lokacije bez velikog susedstva. Država je u samom svetskom vrhu po kvalitetu života i beleži najniže stope korupcije i kriminala. Od prošle godine Novi Zeland je po čuvenoj „Doing business“ listi Svetske banke najbolja destinacija ukoliko se želite baviti biznisom.

raj

foto: pixabay

[adsenseyu1]

O političkoj stabilnosti u zemlji govori i činjenica da je pored apsolutno slobodnih izbora zemlja u proteklih 17 godina dva puta menjala premijera.

Poslednji veći incident na Zelandu dogodio se 1985. godine kada su francuski špijuni digli u vazduh brod u vlasništvu organizacije za zaštitu životne okoline „Greenpeace“ usidren u Oklendu, prenosi N1.

(Skandalozno.rs, stil.kurir.rs / Izvor: n1info.com, bizlife.rs)

[adsenseyu2]

Budite prvi sa komentarom na članku "DRŽAVA ZA BOGATE LJUDE: Evo zašto milioneri dolaze u ovaj RAJ NA ZEMLJI"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.