Dvojica iz SRBIJE u TOP 5: Europol objavio fotografije najtraženijih KRIMINALACA EVROPE

Najtraženiji

foto: Europol – screenshot

Europol i Evropska mreža za aktivnom potragom begunaca (ENFAST) danas su u rad pustili internet sajt na kojem se nalaze fotografije i podaci najtraženijih kriminalaca sa Starog kontinenta.

Prvi na listi najtraženijih je Salah Abdeslam, koji je tražen zbog terorističkih napada u Parizu 13. novembra. Abdeslam je jedini od napadača koji je u bekstvu.

Svaka policija država članica može da na sajt postavi dva najtraženija kriminalca iz svoje zemlje. Ova inicijativa za cilj ima da oteža kriminalcima da „se sakriju u inostranstvu.

Na sajtu najtraženijih kriminalaca Evrope ima i više državljana iz zemalja Balkana, uključujući i Srbiju. Štaviše, dvojica njih nalaze se u prvih pet najtraženijih.

Najtraženiji

foto: Europol – screenshot

Jedan od njih je Mirzet Bronja, koji ima srpsko državljanstvo i traži se zbog krijumčarenja narkotika. Drugi je Izet Ajdinović, koji se tereti za kidnapovanje i uzimanje talaca, ucene, kao i organizovane pljačke.

“Ajdinović je bio vođa grupe koja je pre dve godine u Luksemburgu izvela brutalnu pljačku”, navodi se na sajtu Europola.

Europol podstiče sve koji imaju informacije o najtraženijim beguncima da što pre dostave informacije putem broja telefona ili mejla.

Za pojedine kriminalce ponuđene su i novčane nagrade, koje se kreću od dve do 10.000 evra.

(Blic)

[adsenseyu4][adsenseyu4]

Budite prvi sa komentarom na članku "Dvojica iz SRBIJE u TOP 5: Europol objavio fotografije najtraženijih KRIMINALACA EVROPE"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.