Džim Morison, frontmen grupe Dors, je ubijen?!

Ubijen?
Engleska pevačica Marijana Fejtful proslavlja pet decenija svoje karijere, a u jednom intervjuu otkrila je da zna ko je ubio frontmena grupe Dors, legendarnog Džima Morisona.

Naime, ona je rekla kako su joj tokom karijere postavljana najneverovatnija pitanja, a jedan od novinara se, po njenim rečima, “drznuo” da je upita zbog čega je ubila pevača Džima Morisona.

– Pitanje sam shvatila veoma ozbiljno. Ovim putem ću mu objasniti zbog čega nisam ubila Džima. Ali znam ko jeste – rekla je Marijana.

Priča se vraća više od četiri decenije unazad, u leto 1971. godine. Putovala je u Pariz sa svojim tadašnjim dečkom Žanom De Bretejlom, koji je bio lični diler heroina svim poznatim facama.

Kada su stigli u prestonicu Francuske, Žan je rekao pevačici kako moraju da posete frontmena Dorsa u njegovom apartmanu u ulici Botrelis.

– Osetila sam neku nelagodnost u stomaku. Jednostavno sam imala osećaj da će se dogoditi nešto loše. Pomislila sam, okej, uzeću par Tuinala (droga, tj. kombinacija dve vrste barbiturata) i osećaću se kao da nisam tamo. A Žan je otišao kod Morisona i ubio ga. Mislim, ubeđena sam da je bila nesreća. Jadnik. Doza je bila prejaka za njega, i umro je. Kako god, svi povezani sa smrću jadnog Džima su odavno pod zemljom. Sem mene – rekla je Marijana Fejtful.

Džim Morison se marta 1971. preselio u Pariz, sa namerom da napravi pauzu od koncerata i da se koncentriše na pisanje. Nadao se da će vratiti svoj život na pravi put.

Umro je ubrzo nakon toga, 3. jula 1971, u svojoj kadi u 27. godini; mnogi obožavaoci i biografi tvrdili su da je to bilo zbog predoziranja drogom, ali zvanični izveštaj kaže da je uzrok otkazivanje srca.

Autopsija nije izvršena zato što medicinski veštak, postupajući po francuskom zakonu, nije pronašao tragove borbe ili zločina. Nepostojanje zvanične autopsije ostavilo je mnoga pitanja nedogovorena i obezbedilo je pogodno tle za spekulacije i glasine.

U svojoj knjizi u kojoj opisuje najzanimljivije detalje svoje 50-godišnje karijere, Marijana takođe govori o saradnji sa Nikom Kejvom na novom albumu, kao i kako je “zgrožena smrću Ejmi Vajnhaus”.

(Blic)

Budite prvi sa komentarom na članku "Džim Morison, frontmen grupe Dors, je ubijen?!"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.