Džon Bolton: Amerika kreće u napad protiv hakera iz Kine i drugih zemalja

Intervju

Džon Bolton – foto: EPA

Savetnik američkog predsednika za nacionalnu bezbednost Džon Bolton izjavio je da Vašington kreće u napad na hakere iz Kine i drugih zemalja.

Kako je pojasnio, Vašington je s tim u vezi dobio nova punomoćja od predsednika Donalda Trampa iz predsedničkog memoranduma za nacionalnu bezbednost koji je potpisan 2018. godine.

Problem je što Kina konstantno sprovodi sajber-napade protiv vladinih i privatnih mreža sa ciljem da ukrade intelektualnu svojinu zarad sopstvene modernizacije, ali i povećanja vojnog potencijala.

Upitan da li je Kina prestala da krade intelektualnu svojinu američkih kompanija, Bolton je odgovorio odrično, ali i naglasio da je upravo to jedan od razloga zbog čega je prioritet prošle godine bio da se predsednička direktiva „PPD-20“ zameni novim predsedničkim memorandumom za nacionalnu bezbednost „NSPM-13“.

Mediji podsećaju i da je Kina u više navrata negirala da je umešana u bilo kakve sajber-napade, a ujedno skretala pažnju javnosti da je upravo Amerika izvodila takve napade na teritoriji Kine.

(Skandalozno.rs, Izvor: rs.sputniknews.com)

Budite prvi sa komentarom na članku "Džon Bolton: Amerika kreće u napad protiv hakera iz Kine i drugih zemalja"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.