EKSPLOZIJA U LUCI: Otrovni oblak nad gradom, kapi kiše izazivaju opekotine! – VIDEO

Opasnost

Oblak toksičnog gasa nadvio se nad najvećom brazilskom lukom Santos posle hemijske eksplozije u skladištu jedne kompanije, a gradonačelnik je upozorio građane da bi izlaganje kiši moglo da prouzrokuje opekotine.

Vlasnici kompanije su rekli da su kontejneri puni kiseline i ostalih materija koji su došli u dodir s kišnicom pa je nastala hemijska reakcija.

Terminal za utovar tereta i obližnje kuće su evakuisani, a stanovnici su pozvani da ostanu u kućama, prenosi BBC.

[adsenseyu1]

Nekoliko ljudi je zatražilo lekarsku pomoć zbog teškoća s disanjem. Kontejnerskim terminalom upravlja logistička kompanija Localfrio, a smešten je u istočnom delu Santosa.

http://twitter.com/aniruddhasadm/status/687946563470102528/photo/1

Portparolka kompanije koja izvozi hemikalije za hlađenje i razne vrste tereta kazala je da se u kontejnerima nalaze hlorna kiselina i natrijum dihloroizocijanurat, sredstvo za čišćenje i dezinfekciju.

Gradonačelnik Mario Antonijeta de Brito pozvao je građane da se ne izlažu kiši jer bi mogla da “sadrži hemijske elemente koji mogu da izazovu opekotine na koži”.

(dnevnik, bbc)

[adsenseyu1]

Budite prvi sa komentarom na članku "EKSPLOZIJA U LUCI: Otrovni oblak nad gradom, kapi kiše izazivaju opekotine! – VIDEO"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.