EKSTREMNI SPORT: Skočili sa vrha Alpa, pa uleteli u otvoreni avion!

avion

Foto: print screen/youtube.com/ Shahid1144

Neustrašivi skakači su najpre izveli neverovatan skok sa jednog od vrhova švajcarskih Alpa, a potom uspeli da bezbedno slete u otvoreni avion.

Fred Fugen i Vins Repet su se odvažili na skok sa oko 4000 metara, a uz spomoć specijalnog skafandera, uspeli su da izvedu let pri čemu su na otvorenom nebu postigli brzinu veću od 100 kilometara na sat. Tokom leta ih je pratio otvoreni avion, u koga su obojica uspeli da slete bez bilo kakvog pomagala.

Čitava avantura je snimljena sa nekoliko kamera, a dve su bile postavljene na njihovim kacigama. Snimak prikazuje kako lete na nešto nižoj visini od one na kojoj leti avion, a sa pilotom komuniciraju uz pomoć specijalne veze.

– Bio je to najveći poduhvat od kada se bavimo ekstremnim sportom. Za uspešno sletanje je potrebno mnogo veštine, dobra koncentracija i naporan rad. Pre nego što smo se upustili u avanturu, morali smo da osposobimo avion kako bi sletanje bilo bezbedno. Takođe, radili smo i na izradi padobrana koji bi nam pomogao da se bezbedno prizemljimo u slučaju da sletanje u avion bude neuspešno – rekao je Fugen, a preneo Dejli Mejl.

Pogledajte hod po zamrznutom jezeru na planinama Visoke Tatre – VIDEO

Skakači su dodali da je najteži deo poduhvata skok sa litice, koji mora biti dobro uvežban. Zbog toga je za realizaciju ovakvog skoka neophodan naporan trening. Do sada su imali oko dvadesetak uspešnih letova.

(Skandalozno.rs/Izvor: D.K.Dnevno.rs)

Budite prvi sa komentarom na članku "EKSTREMNI SPORT: Skočili sa vrha Alpa, pa uleteli u otvoreni avion!"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.