Energetska revolucija: Kinezi proizveli ZAPALJIVI LED!

Otkriće

foto-ilustracija: pixabay.com

Napredak u energetskom sektoru je stigao, saopštila je kineska vlada. Prvi put u svetu dobijen je takozvani zapaljivi led koji može da zameni naftu i gas.

U saopštenju na sajtu kineske vlade, koje je citirala agencija „Prajm“, ministar za zemlju i prirodne resurse Đang Daming je izjavio da „ovaj veliki napredak može da dovede do globalne energetske revolucije“.

[adsenseyu5]

Prema njegovim rečima, dvadesetogodišnji pokušaji da se dobije zapaljivi led konačno su urodili plodom u Južnom kineskom moru, gde je pre deset godina, 2007. godine, otkriveno nalazište.

Pročitajte još i ovo:

XIONGAN: Kina pravi MEGA-GRAD, čak TRI PUTA veći od Njujorka!

– Međunarodna naučna zajednica predviđa da gasni hidrat predstavlja najbolju zamenu za naftu i prirodni gas – navodi se saopštenju kineske vlade.

Rezerve zapaljivog leda, prema proceni stručnjaka, ekvivalentne su najmanje 35 milijardi tona nafte, što može da obezbedi potrebe zemlje za gorivom za 90 godina.

Pročitajte još i ovo:

KINA uložila ogroman novac u KONTROLU vremenskih uslova

Zapaljivi led je ustvari zamrznuti prirodni gas, hidrat metana. U jednom njegovom kubnom metru nalaze se 164 kubna metra običnog gasa, sa daleko manje primesa.

[adsenseyu1]

Kina je do sada proizvela 120.000 kubnih metara zapaljivog leda, koji je podignut iz mora, sa dubine od 1.266 metara, u blizini Hongkonga, prenosi Sputnjik.

(Skandalozno.rs, Izvor: rs.sputniknews.com)

[adsenseyu2]

Budite prvi sa komentarom na članku "Energetska revolucija: Kinezi proizveli ZAPALJIVI LED!"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.