ERDOGAN: Kupovina S-400 nema veze s NATO-om

Ilustracija

S-400, foto: Printscreen/YouTube

Kupovina ruskog raketnog sistema S-400 nema nikakve veze s NATO-om, borbenim avionima F-35 ili sigurnošću Sjedinjenih Američkih Država, izjavio je turski predsednik Redžep Tajip Erdogan, javlja „Anadolija“.

Govoreći na skupu Fondacije mladih Turske u jugoistočnoj provinciji Dijarbakiru, Erdogan je rekao da se Turska suočava s pritiskom zbog kupovine S-400.

„To nije zbog S-400. To je zato što Turska preduzima akcije svojom voljom u pogledu regionalnog razvoja, a posebno po pitanju Sirije“, kazao je Erdogan.

On je naglasio da je jasno zašto Turska kupuje taj raketni sistem i kako će ga koristiti. Turski predsednik je dodao da će to pitanje biti rešeno logikom i zdravim razumom.

SAD su ranije upozorile na „teške posledice“ ako Turska kupi ruski odbrambeni raketni sistem S-400.

Portparol Pentagona Čarls Samers je tada kazao da bi takav postupak mogao da utiče na dogovor o borbenim avionima F-35 i raketnom sistemu „Patriot“.

On je istakao je da bi odluka Turske da kupi ruski odbrambeni sistem značila da „Ankara možda ne bi imala pristup sistemima ’Patriot‘ i avionima F-35“.

VOZAČI, PAŽNJA: Saobraćajci će sledećih 7 dana pojačano kontrolisati ove 2 stvari, a kazne su do 1.000 evra

„Ako Turska uzme S-400, doći će do teških posledica po naše vojne odnose i pitanju sistema ’Patriot‘ i aviona F-35“, naglasio je Samers.

(Skandalozno.rs/Izvor: rs.sputniknews.com)

Budite prvi sa komentarom na članku "ERDOGAN: Kupovina S-400 nema veze s NATO-om"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.