ERDOGAN: SAD ne treba da zaborave da bi mogle da izgube snažnog i iskrenog partnera

Turska

foto: Tanjug

Turska želi da u Istanbulu  7. septembra organizuje samit s Francuskom, Nemačkom i Rusijom radi razgovora o sukobu u Siriji i drugim pitanjima regiona, rekao je turski predsednik Redžep Tajip Erdogan, prenosi danas turski list “Hurijet”.

“Razgovaraćemo o tome šta možemo zajedno da uradimo u regionu”, rekao je Erdogan.

Erdogan je novinarima tokom ovonedeljenog putovanja u Južnu Afriku rekao i da će Turska nastaviti zaseban dijalog s Rusijom.

Erdogan je u četvrtak u Johanesburgu razgovarao s ruskim predsednikom Vladimirom Putinom tokom samita zemalja u brzom razvoju grupe BRIKS (Brazil, Rusija, Indija, Kina i Južna Afrika).

U Moskvi, Parizu i Berlinu za sada nema potvrde te najave.

Erdogan je, inače, poručio Sjedinjenim Državama da neće “popustiti” posle pretnje američkog predsednika Donalda Trampa da će uvesti sankcije ukoliko Turska ne oslobodi američkog sveštenika.

Henri Kisindžer savetovao Trampa: Sarađujte sa Rusijom u borbi protiv Kine!

“Ne možete sankcijama naterati Tursku da popusti. SAD ne treba da zaborave da bi mogle da izgube snažnog i iskrenog partnera kao što je Turska, ukoliko ne promene stav”, rekao je Erdogan.

(Skandalozno.rs/Izvor: fakti.org)

Budite prvi sa komentarom na članku "ERDOGAN: SAD ne treba da zaborave da bi mogle da izgube snažnog i iskrenog partnera"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.