Erdogan: Turskoj najveća opasnost preti od Amerike!

Intervju

Redžep Erdogan – foto: Tanjug/AP

Turskoj preti opasnost prevashodno od njenih strateških partnera, izjavio je predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan, imajući u vidu SAD i njihovu vojnu podršku Sirijskim snagama samoodbrane, čiju osnovu čine Kurdi.

„Odakle dolazi opasnost? Pre svega od naših strateških partnera… Nemamo novca da kupujemo oružje od SAD, ali, nažalost, SAD i koalicija besplatno predaju oružje i municiju terorističkim organizacijama”, rekao je Erdogan u intervjuu televizijskom kanalu NTV.

On je naveo da su SAD uputile pet hiljada kamiona s oružjem na sever Sirije, što predstavlja neposrednu opasnost za Tursku.

Erdogan je, takođe, kritikovao SAD zbog odbijanja da izruče Turskoj opozicionog islamskog propovednika Fetulaha Gulena, komentarišući zahtev Vašingtona da Ankara oslobodi američkog pastora Endruja Bransona, osumnjičenog da je sarađivao s Gulenovim pokretom.

„SAD moraju da sagledaju svoje poteze i da poštuju sporazum o ekstradiciji ako žele da američki pastor Branson bude na slobodi”, rekao je Erdogan i dodao da je američki zahtev za oslobođenje Bransona nezakonit.

(Skandalozno.rs, Izvor: rs.sputniknews.com)

Budite prvi sa komentarom na članku "Erdogan: Turskoj najveća opasnost preti od Amerike!"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.