EU traži da priznamo Kosovo i nudi nam sitne pare

Srbija

Foto Tanjug/S.Radovanović

Dok sa jedne strane EU očekuje od nas da priznamo kriminalnu i zločinačku državu na Kosovu i Metohiji, sa druge strane nam daje sitne pare da nam zamaže oči.

Srbija dobija 175 miliona evra za IPARD program od EU.

“U pitanju je pomoć u iznosu od 175 miliona evra koja dolazi iz evropskog budžeta i ako se uzme u obzir i pomoć iz budžeta Republike Srbije, to je preko 230 miliona evra i ako uzmete u obzir i privatni deo gde je učešće korisnika podnosioca zahteva, to će biti značajan iznos…” ,kaže Milucev.

Kako je rekao, rezultati dobijeni u prva dva sprovedena javna poziva zaslužuju čestitke.

“To znači da Srbija ima potencijal. Evropska komisija ovo ohrabruje i daje podršku Srbiji da nastavi dalje. Ove mere su pre svega mere tehničke pomoći. Ministre, sada je u vašim rukama instrument i na vama je da ga najbolje upotrebite. I mi smo naravno otvoreni za saradnju i dalje kako bismo i dalje zajednički radili.” ,poručio je Milucev ministru poljoprivrede Branislavu Nedimoviću.

Albanci spremaju veliki bum: Srbi „probijaju“ put

“Danas je za nas jedan jako važan dan. Mi možemo sada da kažemo da smo prva dva konkursa za IPARD koji se odnose na traktore i organizaciju završili, počeli smo kontrole na licu mesta, nadam se da ćemo sledeće nedelje potpisati finansijski sporazum sa EK i da ćemo u prvih 10 do 15 dana juna imati potpisane prve ugovore sa srpskim poljoprivrednicima.” ,rekao je Nedimović, dodavši da ima preko 500 aplikacija.

(Skandalozno.rs/Izvor: b92)

Budite prvi sa komentarom na članku "EU traži da priznamo Kosovo i nudi nam sitne pare"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.