Evo kako je ruska vojska vežbala borbu protiv terorista Islamske države! – VIDEO

Ilustracija

Ruska vojska vežbala je borbu protiv terorista Islamske države na strateškoj vežbi “Centar-2015” održanoj u septembru, izjavio je danas ruski ministar odbrane Sergej Šojgu.

“Vežba je bila fokusirana na uslove koji nalikuju situacijama prave borbe u najvećoj mogućoj meri”, rekao je Šojgu u Kontrolnom centru nacionalne odbrane, sumirajući rezultate vežbe koja je održana od 14.-20. septembra. Vežba je sprovedena na odnosu “detaljne analize taktika IS u Siriji i Iraku kao i talibana u Avganistanu”, kazao je Šojgu.

[adsenseyu1]

Na dosad najvećoj vežbi ove godine u Rusiji, “Centar-2015”, učestvovalo je 95.000 vojnika, 7.000 komada vojne opreme, 170 aviona i 20 brodova mornarice.

Prvi put, kazahstanski kontingent iz zajedničkih snaga za brzo reagovanje Organizacije za kolektivnu bezbednost i saradnju priključio se ruskoj vojsci na vežbi, preneo je TAS S. Jedan od ključnih zadataka vežbe “Centar-2015”, bila je borba protiv hipotetičnog neprijatelja i lokalizacija međunarodnih oružanih konflikata u Centralnoj Aziji.

[adsenseyu1]

Od 30. septembra ruske vazduhoplovne snage izvode udare na mete IS u Siriji, koja je u Rusiji zabranjena kao teroristička organizacija, navela je ruska agencija. U akcijama učestvuje više od 50 aviona i drugih letelica, a Rusija ne planira da učestvuje u kopnenim operacijama.

(kurir)

Budite prvi sa komentarom na članku "Evo kako je ruska vojska vežbala borbu protiv terorista Islamske države! – VIDEO"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.