FEDERIKA MOGERINI: “Postoji realna šansa da predsednici Vučić i Tači dođu do sporazuma”

Ljuta

Foto: Reuters

Šefica diplomatije Evropske unije Federika Mogerini veruje da postoji realna šansa da predsednici Aleksandar Vučić i Hašim Tači postignu sporazum koji će rešiti sva otvorena pitanja između Beograda i Prištine. Sledeće godine je 20 godina od rata na Kosovu i vreme je da konačno završimo ovaj konflikt, poručila je Mogerinijeva.

Federika Mogerini je, govoreći na godišnjoj konferenciji ambasadora EU, naglasila da je po pitanju Balkana prethodna godina bila “neverovatno intenzivna”, ali da će meseci koji slede biti “još presudniji”.

“Postoji realna šansa da predsednici Vučić i Tači dođu do sporazuma, koji će rešiti sva otvorena pitanja između Beograda i Prištine”, naglasila je Mogerinijeva.

Navela je da bi sveobuhvatni, pravno obavezujući sporazum trebalo da normalizuje odnose dve strane, da bude u potpunosti u skladu sa međunarodnim pravom i da pomogne stabilnosti regiona.

Ramuš Haradinaj napravio novi tim za pregovore sa Beogradom – bez Hašima Tačija!

“Moramo da uradimo sve što možemo, zajedno sa našim partnerima u Evropi, regionu i međunarodnoj zajednici, posebno u Savetu bezbednosti UN, kako bi podržali ove pregovore kroz dijalog i unutar međunarodne zajednice”, zaključila je Federika Mogerini.

(Skandalozno.rs/Izvor: Tanjug)

Budite prvi sa komentarom na članku "FEDERIKA MOGERINI: “Postoji realna šansa da predsednici Vučić i Tači dođu do sporazuma”"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.