Francuski radio otkrio: Makron bi mogao da podrži ideju o PODELI KOSOVA

Francuska

Emanuel Makron – foto: Tanjug/AP

Francuski predsednik Emanuel Makron pretpostavlja se mogao bi da podrži ideju o “korekciji granica“, koja bi trebalo da reši sporove između Beograda i Prištine, i da podstakne Beograd da prizna nezavisnost Kosova, navodi Međunarodni francuski radio RFI.

– Posle višegodišnje relativne pasivnosti, čini se da francuska diplomatija zapravo želi da se ponovo umeša u balkanska pitanja, a naročito u teške pregovore o normalizaciji odnosa između Beograda i Prištine – navodi se u tekstu objavljenom na sajtu Radio Frans enternasionala (Radio France Internationale).

Makronova podrška, ukazuje RFI uoči predstojeće posete francuskog predsednika Srbiji, biće ključna da bi se Nemačka ubedila da odustane od protivljenja bilo kakvoj izmeni granica na Balkanu.

Prema najnovijim pretpostavkama, navodi francuski radio, sever Kosova sa većinskim srpskim stanovništvom mogao bi da bude razmenjen za deo Preševske doline na jugu Srbije, gde Albanci čine većinu stanovništva, “uz rizik od novog regionalnog konflikta“.

Čovek koji bi da bude na čelu Britanije: Ne popuštajte predatorima iz Brisela

(Skandalozno.rs, Izvor: kurir.rs)

Budite prvi sa komentarom na članku "Francuski radio otkrio: Makron bi mogao da podrži ideju o PODELI KOSOVA"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.