“GASPROM” DONEO ODLUKU: Gasovod „Turski tok“ ide i kroz Srbiju!

Ilustracija

Moskva – foto: pixabay.com

Ruska kompanija „Gasprom“ donela je odluku da gasovod „Turski tok“ nastavi svoju trasu kroz Bugarsku, Srbiju, Mađarsku i Slovačku, kao i da su počele sve pripremne procedure u tim zemljama, piše ruski list „Komersant“.

Kako se navodi, prve isporuke gasa u Bugarsku i Srbiju počeće 2020. godine, do Mađarske će ruski gas stići samo godinu dana kasnije, što će omogućiti ruskoj kompaniji da do 2022. godine u potpunosti obustavi isporuku „plavog energenta“ preko Ukrajine.

„Komersant“ ukazuje da je ovo takoreći „Južni tok“ koji je Evropska unija obustavila još 2014. godine pod pritiskom SAD.

Boris Beker: Jedna stvar me IZLUĐIVALA kod Novaka

Kako se ocenjuje, ovog puta će biti drastično komplikovanije uticati na to da se projekat obustavi jer „Gasprom“ u potpunosti poštuje zakone Evropske unije.

Iako je Grčka takođe u planu da se priključi ovom gasovodu, kako ocenjuje „Komersant“, još uvek nije najjasnije kako će to izgledati.

NEVIĐENI POTOP: Saudijska pustinja se pretvorila u more, 30 mrtvih u stravičnoj oluji – VIDEO

Pretpostavlja se da će se Grčka spojiti na taj krak preko Bugarske ili pak da zameni azerbejdžanski gas na ruski nakon bude završena izgradnja gasovoda „TAP“, što je takođe planirano za 2020. godinu.

(Skandalozno.rs/Izvor: Intermagazin.rs)

Budite prvi sa komentarom na članku "“GASPROM” DONEO ODLUKU: Gasovod „Turski tok“ ide i kroz Srbiju!"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.