GENERAL-PUKOVNIK RUSKE VOJSKE: Evo koliko je američkih raketa oborila vojska Sirije!

general

Foto: Ministarstvo odbrane Rusije

Sirijski sistem vazdušne odbrane, proizveden u Sovjetskom Savezu, oborio je 71 od 103 krstareće rakete, koje su ispalili SAD i njihovi saveznici, izjavio je danas general-pukovnik ruske vojske Sergej Rudskoj.

Rudskoj je rekao da nema žrtava noćašnjeg vazdušnog udara i da su sirijski vojni objekti, koji su bili meta SAD, Britanije i Francuske, pretrpeli samo manju štetu, prenosi AP.

On je naveo da bi Rusija mogla da razmotri sandbevanje Sirije i drugih zemalja raketnim sistemima S-300, navodi Rojters.

Rudskoj je ocenio da su američke akcije u Siriji bile usmerene ka destabilizaciji situacije u regionu. On je dodao da je situacija u Damasku i drugim gradovima u Siriji sada mirna, preneo je Rojters.

Turska: Napad Zapada u Siriji je „glasnik savesti čovečanstva“!

Ruski general je naveo da je sirijska vojska koristila veoma efikasne sisteme za protivraketnu odbranu oborivši sve rakete koje su imale za cilj četiri ključne sirijske vazduhoplovne baze.

(Dnevne.rs/Izvor: Blic.rs)

 

Budite prvi sa komentarom na članku "GENERAL-PUKOVNIK RUSKE VOJSKE: Evo koliko je američkih raketa oborila vojska Sirije!"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.