GENERAL STRATEŠKE KOMANDE PENTAGONA: Moskva stvarno ima supersonično oružje

oružje

AP Photo / RU-RTR Russian Television via AP

Šef Strateške komande Pentagona, general Džon Hajten, izjavio je da je američka vojska nadgledala kako Rusija i Kina ispituju supersonične rakete različite namene.

On je naveo da ne može da kaže kakve su tehničke karakteristike ovih raketa, niti da otkrije načine uz pomoć kojih SAD dobijaju ovakve informacije. On je, međutim, posavetovao da se pažljivo čuju saopštenja Moskve o izradi savremenog naoružanja.

„Moramo da verujemo saopštenjima Vladimira Putina o onome na čemu radi“, naveo je general, a prenosi list „Defens njuz“.

List navodi da Hajten nije spomenuo da li se ruska raketa nalazi u fazi projektovanja, ili je već u fazi eksploatacionih proba, ali ističe da je bilo očigledno da je general Putinove reči shvatio vrlo ozbiljno.

General je dodao da su tokom proteklih godina Sjedinjene Američke Države takođe testirale supersonično oružje, ali da su probe morale da budu zaustavljene, jer nisu bile uspešne.

Prvog marta ruski predsednik Vladimir Putin je u obraćanju Federalnoj skupštini predstavio najnovije vidove ruskog naoružanja koji nemaju pandana u svetu. Reč je o raketnom kompleksu „sarmat“, podvodnim dronovima „posejdon“, krstarećoj raketi s nuklearnim energetskim uređajem „burevesnik“, avijacionom raketnom kompleksu „kindžal“, laserskom oružju.

U Nubijskoj pustinji pronađeni ostaci izgubljene planete Sunčevog sistema – FOTO

On je, takođe, naveo da je izrađeno supersonično oružje iz sistema „avangard“.

(Skandalozno.rs/Izvor: rs.sputniknews.com)

Budite prvi sa komentarom na članku "GENERAL STRATEŠKE KOMANDE PENTAGONA: Moskva stvarno ima supersonično oružje"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.