Goloruk krenuo na policiju: Svet bruji o demonstrantu koji je tukao policajce – VIDEO

Ilustracija

Pariz – foto: pixabay.com

Ceo svet priča o Kristofu Detanžeu, bivšem francuskom bokseru, koji je, kao deo „Žutih prsluka“, tokom protesta za vikend pretukao jednog policajca.

Detanže je u bokserskoj karijeri zabeležio 18 pobeda i četiri poraza i bio šampion Francuske u poluteškoj kategoriji za 2007. i 2008. godinu.

On je demonstrirao svoju zavidnu tehniku ali i hrabrost, pošto je „goloruk“ krenuo u obračun sa žandarmima u punoj opremi i, uslovno rečeno, dobio taj duel.

Ubrzo nakon toga je priveden (mada se može čuti i da se sam predao policiji), da bi se potom oglasio u francuskim medijima, prenosi RTS.

„Reagovao sam pogrešno i u ljutnji, ali posledice suzavca osećali smo moja supruga, moj prijatelj i ja. Uvek mi ’mali ljudi‘ nastradamo“, rekao je bivši bokser i dodao da on protestuje jer je zabrinut za penzionere i budućnost svoje dece.

Detanže je otkrio da je učestvovao u svih osam do sada organizovanih skupova.

Potez Detanžea oduševio je demonstrante širom Francuske, koji su brzo organizovali i već skupili preko 115.000 evra kao pomoć za Detanžea.

Ta akcija je pokrenuta na jednom od sajtova koji se bave prikupljanjem novca za projekte ili pomoć, a popularnost Detanžea velika je i na društvenim mrežama, gde se broj lajkova za grupe koje pružaju podršku ovom „junaku“ već meri hiljadama.

Pokret „Žuti prsluci“ počeo je proteste 17. novembra i to zbog poreza na gorivo.

(Skandalozno.rs, Izvor: rs.sputniknews.com)

Budite prvi sa komentarom na članku "Goloruk krenuo na policiju: Svet bruji o demonstrantu koji je tukao policajce – VIDEO"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.