GORE POLICAJCI U PARIZU – Marin le Pen: NE ŽELIM DA VIDIM TO! – VIDEO

pariz

Foto: Pixabay.com

Sukobi između grupe mladih i policije izbili su u Parizu gde su povređena najmanje četiri policajca, saopštila je prefektura u glavnom gradu Francuske.

Incident se dogodio na kraju tradicionalnog prvomajskog skupa.

„Grupa mladih s kapuljčama na glavi gađala je policiju kamenicima i bacala molotovljeve koktele“, navela je policija i dodala da je odgovorila bacanjem suzavca.

[adsenseyu5]

Povorka, koju su vodila četiri sindikata sa plakatom „Protiv socijalnog nazadovanja, protiv ekstremne desnice“, morala je da bude zaustavljena u nekoliko navrata.

Sindikati su pored tradicionalnih boljih zahteva rada ove godine protestovali protiv kandidatkinje ekstremne desnice Marin Le Pen koja je zajedno s kandidatom centra Emanuelom Makronom ušla u drugi krug predsedničkih izbora koji će biti održani u nedelju.

U Francuskoj vlada tenzija u stanovništvu zbog drugog kruga izbora koji se održava dok je u zemlji na snazi vanredno stanje uvedeno posle nekoliko terorističkih napada.

[adsenseyu1]

Kako je izjavio fotograf francuske novinske agencije, jednog policjaca je zahvatio plamen i zadobio je ozbiljne opekotine.

Međutim, na fotografijama se vidi da je plamen zahvatio više policajaca.

[adsenseyu1]

Reagujući na snimke, kandidatkinja krajnje desnice za predsednika Francuske Marin Le Pen napisala je na svom Tviter nalogu: „To je zbrka… kakvu ja ne želim više da vidim na našim ulicama“.

(Skandalozno.rs, Izvor: B92/BETA/Tanjug)

[adsenseyu2]

Budite prvi sa komentarom na članku "GORE POLICAJCI U PARIZU – Marin le Pen: NE ŽELIM DA VIDIM TO! – VIDEO"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.