Grčka je još dobra: Ove države su NAJVEĆI DUŽNICI NA SVETU!

Ilustracija

Problem grčke dužničke krize počeo je da se sve više pojavljuje u medijima i da bude interesantan ljudima kada je u januaru na premijersko mesto došao Aleksis Cipras.

Čim je stupio na najbitniju političku funkciju u državi, počeo je sa oštrom retorikom, govorio je da grčki narod ne sme biti ucenjivan, a narod je u njemu video spas.

Međunarodni kreditori Grčke su vršili konstantan pritisak da dugovi moraju da se vrate, iako su i zemlje koje su to zahtevale u još većem dužničkom “ropstvu”.

Predstavićemo vam “neslavnu” listu najzaduženijih zemalja na svetu, a pretpostavljamo da nikada ne biste pogodili koja država se nalazi na prvom mestu.

Da krenemo redom, na ubedljivom prvom mestu nalaze se Sjedinjene Američke Države čiji dug, prema najnovijim podacima, iznosi 18,5 biliona dolara. Što znači da po stanovniku SAD duguje 58.437 dolara.

[adsenseyu1]

Na drugom mestu je Velika Britanija, sa dugom od 9,5 biliona dolara. Na trećem Francuska koja duguje 5,7 biliona dolara, a malo manje od nje ima Nemačka, 5,5 biliona.

Dugovi ostalih zemalja:
5. Luksemburg – 3,4 biliona dolara.
6. Kina – 3 biliona dolara.
7. Japan – 2,8 biliona dolara.
8. Italija – 2,6 biliona dolara.
9. Irska – 2,6 biliona dolara.
10. Holandija – 2,5 biliona dolara.

Mnogi bi pomislili da se Grčka nalazi na ovih prvih 10 mesta, ali ona se nalazi tek na 27. sa ukupnim dugom od 360 milijardi dolara.

Na 52. mestu se nalazi Hrvatska, koja ima dug od 67 milijardi dolara, dok je Slovenija odmah iza nje.

Srbija se nalazi na 65. mestu i naša zemlja ima ukupan dug 32 milijarde dolara i dugujemo 4.178 dolara po stanovniku, prema podacima iz 2012. godine.

Bosna i Hercegovina se prema istim podacima nalazi na 94. mestu i dugom od 9 milijardi dolara.

(kurir)

[adsenseyu1]

2 komentara na "Grčka je još dobra: Ove države su NAJVEĆI DUŽNICI NA SVETU!"

  1. Sto se tice ukupnog grckog duga, on je iznosio 322 Milijarde eura + 86 Milijarde najnovijeg duga od avgusta meseca.
    Grci su lopovi, nikad ne daju racune, kada zavrsite letovanje.Stave pare u dzep, i za drzavu nema nista.Morace da naprave poreski sistem, da bi mogli da vracaju dug, i da zive normalno, kao svi europejci.To ce im biti tesko, vrlo tesko, da promene navike….

  2. Obzirom kroz kakvu ekonomsku katastrofu smo prošli od ’91 godine Srbija je malo zadužena. Da nije bilo pljačke države i nezakonitog iznošenja novca od pojedinaca dug bi bio makar 50% manji. Žalosno je što svaka politička opcija dodje na vlast sa tvrdnjom da će kriminalci biti sankcionisani, trend iznošenja novca i kapitala iz Srbije se ne smanjuje. Šupljo bure je vrlo teško napuniti bez obzira na veličinu šupljine. Ko zatvori rupu biće pamćen kao pravi Srbin koga u politici nije bilo od Miloša Obrenovića za čije vreme je dinar bio stabilna i cenjena valuta. U njegovo vreme je stavrana država. Svrgavanjem loze Obrenovića, nažalost mi i danas stvaramo državu Srbiju. Kada iz Srbije isteramo domaće i strane lopove koje država štiti, bankare, strane savetnike koji nas savetuju kako što skuplje kredite da uzmemo i što veću kamatu da im platimo onda možemo da se ponadamo da na tim prostorima možemo stvoriti stabilnu i poželjnu destinaciju za srpski narod. Do tada će jedina misao mladih ljudi a i starijih biti da spas traže u odlasku iz Srbije.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.