HIPERSONIČNA RAKETA: Deset aviona „MiG-31“ sa projektilima „Kinžal“ na eksperimentalno-borbenoj dužnosti!

kinžal

Foto: printscreen/youtube

Deset aviona presretača “MiG-31” sa hipersoničnim raketama “Kinžal” već su na eksperimentalno-borbenoj dužnosti, rekao je zamenik ministra odbrane Rusije Jurij Borisov.

“MiG-31″ – nosač rakete, avion je koji najbolje odgovara da razvije potrebnu brzinu i visinu za raketu. U znak podrške činjenici da ovo nije neka vrsta egzotike, danas je deset aviona stupilo u eksperimentalno-borbenu dužnost i spremni su za upotrebu u zavisnosti od situacije”, rekao je Borisov.

Prema njegovim rečima, ovo je jedan od četiri primera novog oružja, o kojima je govorio vrhovni komandant Vladimir Putin.

“Ovo moderno oružje – hipersonične rakete dalekog dometa, su u stvari oružje koje može da prevaziđe sve PVO i raketne sisteme odbrane. Takođe ima veoma ozbiljnu borbenu moć i potencijal”, rekao je Borisov.

Vladimir Putin je predstavio hipersoninku raketu “Kinžal” i druge nove sisteme ruskog oružja tokom obraćanja Federalnoj skupštini početkom marta.

Raketa može da dostigne brzinu od deset mahova (brzina veća 10 puta od brzine zvuka) i garantovano zaobilazi sve postojeće PVO sisteme i raketnu odbranu. Raketa ima sposobnost da deluje na udaljenosti od dve hiljade kilometara nuklearnim i konvencionalnim bojevim glavama.

Ankaru pogodila najjača provala oblaka u poslednjih 500 godina! – VIDEO

Projektili “Kinžal” mogu da gađaju nosače aviona, razarače i krstarice potencijalnog neprijatelja. Prošlog decembra raketni kompleks je stupio u eksperimentalno-borbenu dužnost u Južnoj vojnoj oblasti.

Devetog maja “MiG-31K” sa kompleksom “Kinžal” će učestvovati na Paradi pobede u Moskvi.

Dejstvo raketnog kompleksa “Kinžal” uništava nadzemne i nadvodne objekte na daljini od 2000 kilometara.

(Skandalozno.rs/Izvor: vostok.ru)

Budite prvi sa komentarom na članku "HIPERSONIČNA RAKETA: Deset aviona „MiG-31“ sa projektilima „Kinžal“ na eksperimentalno-borbenoj dužnosti!"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.