Hit: Pogledajte kako izgleda legitimisanje policajca od strane civila! – VIDEO

Legitimisanje

Jedan čovek sa kamerom u ruci, u državi Vašington je odlučio da zaustavi neobeleženo policijsko vozilo, da legitimiše policajca koji upravlja tim vozilom zbog sumnje da je prekršio zakon.

Prema zakonu ove države, policija ne sme da vrši patrolu u neobeleženim vozilima. Jedan od razloga, koje navodi autor snimka, je taj da vozači ne mogu uvek da budu 100% sigurni da su ih zaustavili pravi policajci, a ne kriminalci koji se predstavljaju tako.

Zanimljivo je posmatrati i interakciju između vozača i policajca, kako su u stanju da saslušaju jedan drugog i da objasne svoje stanovište. Policajac je čak pristao i da se legitimiše „za kameru“ posle izvesne doze ubeđivanja.

Možda je najzanimljiviji trenutak u čitavoj situaciji taj u kojem policajac shvata da može biti uhapšen za prekršaj koji je napravio. Izgleda kao da je do tog trenutka mislio da se ne može naći iza rešetaka i da je iznad zakona.

Posle utvrđenog prekršaja, autor snimka je rekao policajcu da ga neće prijaviti šerifu, ukoliko prestane da krši zakon, odnosno ako vrati vozilo u stanicu.

Neki mogu da kažu da autor snimka nema pametnija posla ili da ga čeka težak period jer će ga posle ovakvog poteza redovno zaustavljati patrole na svakom ćošku.

Njegova poruka je malo značajnija od toga jer poziva svoje sunarodnike da traže odgovornost od nadležnih organa za svoje postupke, kao i da poštuju Zakonom i Ustavom zagarantovana prava građana.

Neizbežno pitanje na kraju nije da li je ovaj čovek izuzetno hrabar ili izuzetna budala već – kako biste vi prišli policajcu i rekli mu da krši zakon?

(Medio.rs)

Budite prvi sa komentarom na članku "Hit: Pogledajte kako izgleda legitimisanje policajca od strane civila! – VIDEO"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.